2p

Szombaton már az átadta a Chelsea fociklub irányítását a csapat alapítványának Roman Abramovics. Most pedig a Daily Mail úgy értesült, az orosz milliárdos meg szeretne válni a Bajnokok Ligája címvédőjétől. A hírek szerint a Vlagyimir Putyinhoz közel álló Abramovics 3 milliárd fontot azaz mintegy 1400 milliárd forintot kér a csapatért - írja a hvg.hu.

A felhívás nem érte felkészületlenül az érdeklődőket, hiszen már jelentkezők is akadnak. Igaz, olyan egy sincs, aki egyedül kívánna tulajdonossá válni, amint azt Abramovics 2003-ban tette. A svájci milliárdos Hansjörg Wyss a svájci Blicknek elmondta: ő és még három milliárdos kapott ajánlatot a klub megvásárlására kedden, de egyelőre sokallják a kért vételárat. Megfelelő ajánlat esetén egy hat-hét tagból álló konzorcium részeként válna klubtlajdonossá.

A londoni klub 1,5 milliárd fonttal tartozik Abramovicsnak Fotó: depositphotos
A londoni klub 1,5 milliárd fonttal tartozik Abramovicsnak Fotó: depositphotos

Wyss elmondása alapján az üzletkötést az is nehezíti, hogy a londoni klub 1,5 milliárd fonttal tartozik Abramovicsnak, illetve az, hogy az orosz oligarchákat szankcionáló brit kormány nem nézi jó szemmel, hogy a milliárdos megpróbálja minden nagy-britanniai tulajdonát, a Chelsea mellett a villáit is eladni.

A Chelsea jelenleg a Premier League harmadik helyén áll a Manchester City és a Liverpool mögött. Vasárnap drámai 11-es párbajban veszítették el az angol ligakupa döntőjét a Jürgen Klopp által vezérelt Liverpoollal szemben. A Bajnokok Ligájában még áll a csapat, a nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán 2-0 arányban nyertek a Lille ellen, a visszavágót március 16-án játsszák Franciaországban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!