<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A napelem rendszerek egyre népszerűbbek világszerte, és hazánkban is gyakran találkozhatunk velük. Ez a korszerű és költséghatékony technológia a jövő egyik fontos megoldása az energiaforrások kivitelezésében. Lássuk, hogyan működnek!

Mik azok a napelemek?

A napelemek olyan különleges, elektromos eszközök, amelyek képesek arra, hogy a fényt elektromos energiává alakítsák. A Napból jövő fény felhasználása egy rendkívül környezetkímélő segítség, amely számos ipari létesítmény elektromos áramát biztosítja megújuló energiával.

A napelem megfelelő működését jelentősen befolyásolja a ráeső napsugárzás mennyisége. Ez a fénysugárzás energiával teli részecskék és fotonok összessége, amely a napsütés által a cellákban található elektronoknak adja az energiát. Így az elektronok felszabadulnak, és a negatív oldal felé mennek tovább.

Így az elektronok helyén keletkező üres részek pozitív irányba vándorolnak. A két áramlás összességéből alakul ki az elektromos tér, valamint a feszültség.

A napelem rendszerekben található cellák és a táblák sorokban helyezkednek el, emiatt a teljesítmény a legrosszabbul funkcionáló napelemen múlik. Így akár egy antenna vagy kémény is okozhat problémát, amely árnyékolja a rendszert.

Kisvállalkozások ipari napelem rendszer kiépítése

A napelem rendszerek ipari méretű kiépítésében, valamint az azt megelőző tervezésben, az engedélyek megszerzésében mindenképpen szakértői segítséget ajánlott igénybe venni.

Kisvállalkozások számára viszonylag egyszerűen történik a tervezés és a kivitelezés. Az 50 kW-nál nem nagyobb, háztartási méretű kiserőművek esetében nincsen szükség építési engedély beszerzésére. Kizárólag a hálózati csatlakozás létesítéséhez szükséges beszerezni engedélyt.

A Színvonal Bau Kft. talajmunkák elvégzésében is segít, hogy a napelem rendszer telepítése zökkenőmentesen kezdődhessen!

Közép- és nagyvállalatok ipari napelem rendszer kiépítése

Közép- és nagyvállalatok esetében nagyobb teljesítményű kiserőmű használata javasolt. Fontos azonban tudni, hogy az 50 és 500 kW közötti rendszerek telepítéséhez már bizonyos engedélyeztetési folyamatokat is bele kell kalkulálni a költségekbe és az időtartamba is.

Szükség lesz a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság építési engedélyére, emellett pedig a közműhálózatra való csatlakozáshoz is szükséges engedélyt kérni.

Ahhoz, hogy egy 500kW teljesítményű rendszer működhessen, legalább 1 hektárnyi földterületnek kell rendelkezésre állnia. A kiépítéshez egy különleges, földre telepíthető tartószerkezet szükséges. Ennek rögzítésén rendkívül sok múlik, ezért mindenképpen szakemberek által érdemes kiviteleztetni.

Válaszd a professzionális szakembereket foglalkoztató, széles palettával rendelkező Színvonal Bau Kft.-t, akár generál kivitelezésről, akár talajrendezésről legyen szó!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.