2p

Június végén közel 47 ezer számlán már 7 ezer milliárd forintos magánvagyont kezeltek a hazai privátbankárok, akik 30 millió forint alatt szóba sem állnak módosabb honfitársainkkal, a többségnél azonban 100 millió a beugró. Egyéb érdekességek is kiderülnek a Privátbankár.hu legfrissebb körképéből.

Újabb mérföldkőhöz érkezhetett a napokban a hazai magánvagyonokat kezelő szakma. A 15 szolgáltatónál együttesen szunnyadó pénzek ugyanis 2021. június 30-án átléphették a 7 ezer milliárd forintos határt – derül ki a Privátbankár.hu által félévente elkészített körkép legfrissebb verziójából.

Válságban is kétszámjegyű gyarapodás. Fotó: depositphotos
Válságban is kétszámjegyű gyarapodás. Fotó: depositphotos

Laptársunk szerint a feltételes mód azért indokolt, mert a 15 szolgáltató közül egy, az MKB Bank immár évek óta nem hajlandó sem a kezelt vagyonról, sem az ügyfelek számáról adatot adni, arra hivatkozva, hogy azok bizalmasak. Azért némi fogódzót adót tavaly decemberben Pleschinger Gyula Márk, aki egy fizetett hirdetésben elmondta, 700 milliárd forintot kezelnek. 

A 7 ezer milliárdos összérték átlépése egyúttal azt is jelenti, hogy egy év alatt közel 900 milliárddal gyarapodott a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt magánvagyon. Részben a meglévő portfoliók felértékelődésének – magyarul, az azokon elért hozamoknak – köszönhetően, részben a friss pénzek beáramlása miatt. A privátbankárok által kezelt számlák száma egy év alatt mintegy 1200-zal nőhetett – annak hatására, hogy sokan a koronavírus-járvány miatt többéves mélypontra zuhant árfolyamok láttán döntöttek úgy, hogy a pénzeik fialtatását ezentúl profikra bízzák. Abban reménykedve, hogy ők jobban ki tudják aknázni az ekkora esés után óhatatlanul bekövetkező visszapattanásban – azaz az árfolyamok újbóli emelkedésében – rejlő lehetőségeket.

Egyéb érdekességek is kiderülnek a Privátbankár.hu legfrissebb privátbanki körképéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!