<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Június végén közel 47 ezer számlán már 7 ezer milliárd forintos magánvagyont kezeltek a hazai privátbankárok, akik 30 millió forint alatt szóba sem állnak módosabb honfitársainkkal, a többségnél azonban 100 millió a beugró. Egyéb érdekességek is kiderülnek a Privátbankár.hu legfrissebb körképéből.

Újabb mérföldkőhöz érkezhetett a napokban a hazai magánvagyonokat kezelő szakma. A 15 szolgáltatónál együttesen szunnyadó pénzek ugyanis 2021. június 30-án átléphették a 7 ezer milliárd forintos határt – derül ki a Privátbankár.hu által félévente elkészített körkép legfrissebb verziójából.

Válságban is kétszámjegyű gyarapodás. Fotó: depositphotosVálságban is kétszámjegyű gyarapodás. Fotó: depositphotos

Laptársunk szerint a feltételes mód azért indokolt, mert a 15 szolgáltató közül egy, az MKB Bank immár évek óta nem hajlandó sem a kezelt vagyonról, sem az ügyfelek számáról adatot adni, arra hivatkozva, hogy azok bizalmasak. Azért némi fogódzót adót tavaly decemberben Pleschinger Gyula Márk, aki egy fizetett hirdetésben elmondta, 700 milliárd forintot kezelnek. 

A 7 ezer milliárdos összérték átlépése egyúttal azt is jelenti, hogy egy év alatt közel 900 milliárddal gyarapodott a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt magánvagyon. Részben a meglévő portfoliók felértékelődésének – magyarul, az azokon elért hozamoknak – köszönhetően, részben a friss pénzek beáramlása miatt. A privátbankárok által kezelt számlák száma egy év alatt mintegy 1200-zal nőhetett – annak hatására, hogy sokan a koronavírus-járvány miatt többéves mélypontra zuhant árfolyamok láttán döntöttek úgy, hogy a pénzeik fialtatását ezentúl profikra bízzák. Abban reménykedve, hogy ők jobban ki tudják aknázni az ekkora esés után óhatatlanul bekövetkező visszapattanásban – azaz az árfolyamok újbóli emelkedésében – rejlő lehetőségeket.

Egyéb érdekességek is kiderülnek a Privátbankár.hu legfrissebb privátbanki körképéből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.