2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Egyre valószínűbb, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háború még egy ideig súlyosbodni fog. Az Egyesült Államok igyekszik Kínát arra kényszeríteni, hogy továbbra is olcsó fogyasztási javakat exportáljon, és továbbra is nagy mennyiségben vásároljon amerikai állampapírokat, de ezt nehéz lesz végig vinni azzal a Kínával szemben, amely strukturális reformok felé halad, és amely növelni kívánja a belső fogyasztást és támogatja a belső innovációt. Ilyen körülmények között a befektetőknek fokozott figyelmet kell arra fordítani, hogy mely szektorok mennyire érzékenyek a kereskedelmi háború következményeire, írja Althea Spinozzi, Saxo Bank elemzője. 

Eltérőek a lehetőségek aszerint, hogy amerikai dollárban vagy euróban kíván befektetni valaki a kötvénypiacon. Ha dollárban, akkor a biztonsági menedékként is szolgáló amerikai állampapírok több mint 2 százalékos hozamot kínálnak a hozamgörbe teljes hosszán. Érdekesnek ígérkeznek azonban a 7-10 éves állampapírok, mert egyrészt a hosszabb futamidejű papírok jobb eséllyel drágulnak a kereskedelmi háború erősödésével, másrészt a Fed bejelentette, hogy megkezdi a jelzálog-alapú eszközeinek kicserélését hasonló futamidejű állampapírokra – márpedig ez a 7-10 éves lejáratot jelenti. 

Találunk lehetőségeket a dollárban kibocsátott vállalati kötvények körében is, de itt figyelembe kell vennünk, hogy a kereskedelmi viszály következtében nőni fognak a hozamfelárak. Hosszabb távon ezért a befektetési kategóriájú kibocsátók kötvényei közül érdemes válogatni. 

Azoknak, akik euróban fektetnek be, a kockázatosabb politikai környezet, a gazdaság gyengélkedése és az alacsony hozamok teszik bonyolultabbá a helyzetét. Az olasz állampapírok volatilitása azonban érdekes lehetőséget teremthet: ha az európai parlamenti választások előtt Matteo Salvini elég erősen nekimegy a 3 százalékos deficit-szabálynak, az az olasz állampapírok esését hozhatja magával, és a 10 éves olasz állampapír 3 százalékos hozammal már megfontolandó lehet. Brüsszel ugyanakkor nem engedheti meg, hogy még egy ország ki akarjon lépni az EU-ból, így borítékolható a toleranciája az olasz populista kormánnyal szemben, ami támogatást jelenthet az állampapírok árfolyamának. 


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.