TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A gyenge hétkezdet után kedden kilőttek az amerikai tőzsdeindexek és nagyon komoly emelkedéssel kezdték a napot. A befektetők azért lettek ismét optimisták, mert úgy tűnik, hogy a kétszer elutasított gazdasági mentőcsomagot mégis el fogják fogadni.

Látványos emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsdék irányadó indexei, a Dow Jones közel 8 százalékos ugrással indítottak, az S&P 500 és a Nasdaq mutatója pedig a plusz 7 százalékot közelítette az első kereskedési óra végén. A piaci szereplők optimizmusa annak köszönhetően tért vissza, hogy egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az amerikai kormányzat kétezer milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagját mégis elfogadják. Mint ismert, a demokraták eddig kétszer is ellene szavaztak, emiatt nem sikerült életbe léptetni a gazdasági programot.

A szakértők úgy látják, hogy ez a gazdasági csomag, illetve a Fed hétfőn bejelentett korlátlan eszközvásárlási programja már kellő muníciót ad ahhoz, hogy az amerikai gazdaság viszonylag kisebb károkkal megússza a koronavírus járványt, illetve annak lecsengését követően a gazdasági visszarendeződés gyors legyen.

Más kérdés, hogy hétfőn a Fed történelmi lépése sem tudta megnyugtatni a befektetőket, és a Dow Jones ipari átlag 3,04 százalékkal, 18 591,93 pontra, az S&P 500-as index 2,93 százalékkal, 2237,40 pontra, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,27 százalékkal, 6860,67 pontra esett.

A következő napokban persze korántsem biztos, hogy a keddihez hasonló meredek emelkedés jellemzi majd a tőzsdéket, könnyen lehet ugyanis, hogy a járvány terjedéséről szóló információk tovább erősítik rövidtávon a bizonytalanságot, újabb esést generálva.

Kedden egyébként az elmúlt hetekben „szétvert” légitársaságok részvényei is némileg erőre kaptak, azt követően, hogy az amerikai képviselőházban a demokraták 40 milliárd dolláros mentőövet dobnának a bajba jutott vállalatoknak. Az American Airlines, a Delta Airlines és a United Airlines nagyjából 10 százalékkal drágult, míg a Boeing árfolyama, amely éppen hétfőn állította le amerikai üzemeit közel 9 százalékkal nőtt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.