2019. augusztus 12. 14:25
mfor.hu

Számos olyan esemény lesz a következő hónapokban, amelyek komoly hatással lehetnek a piacokra, miközben folyamatosan merülnek fel olyan dolgok is, amelyekkel korábban nem is gondoltak a befektetők. Kollégánk a Trend FM reggeli monitor című műsorában elemezte a várható eseményeket.

Az utóbbi hetekben igen hektikusan alakultak a tőzsdei árfolyamok, és könnyen lehet, hogy az előttünk álló időszakban is hasonló láthatunk majd. Király Béla, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szakújságírója a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában beszélt a tőke- és pénzpiaci kilátásokról, és a leginkább fenyegető kockázatokról.

A múlt héten a kötvényhozamok erőteljes csökkenése riasztotta meg a befektetőket, olyan korábban nem látott esemény is történt, mint például az, hogy a 30 éves német papírok hozama negatív lett. Ilyenre korábban nem volt példa, és amikor a rövid és hosszú futamidejű papírok hozama ilyen közel volt egymáshoz, az a recesszió előjele volt. Noha ennek még nem látjuk konkrét előjelét, az a tény, hogy nagyon sok pénz áramlik a tőzsde helyett a nagyon alacsony hozammal kecsegtető kötvényekbe, mindenképpen rossz előjel.

Ezen túl az alábbi eseményeket követik majd kiemelt figyelemmel a befektetők:
Szeptember 1 – A Trump elnök által korábban bejelentett újabb vámok lépnek életbe Kínával szemben.
Szeptember 12. – EKB kamatdöntő ülés, amelyen a piac szerint lazítás jöhet
Szeptember 18. – Fed kamatdöntő ülés, amely kapcsán viszont nagyon sok a kérdőjel. Trump ugyan próbál nyomást gyakorolni az amerikai jegybankra, de kérdéses a merre tovább. Legutóbb vágtak, de a kommentárok alapján nem biztos, hogy ez most megismétlődik.
Október 1. – Az USA kormányzati szervek költségvetéséről eddig kellene dönteni, az elmúlt években viszont ez rendre elcsúszott. Így állandó lett a csata az amerikai politikusok számára.
Október 31. Brexit

Utóbbi kapcsán most a megállapodás nélküli forgatókönyvet vették elő a britek. Ugyanakkor jelenleg ez is áthághatatlannak tűnő nehézségeket támaszt Boris Johnson kormányfő elé.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.