2019. október 14. 12:23
mfor.hu

Komoly eséssel kezdte a hetet az Opus, amely kapcsolatban állhat azzal, hogy a hétvégi önkormányzati választásokon az ellenzék nyert Budapesten.

Miközben a nemzetközi hangulat jelentősen javult, és a nemzetközi tőzsdéken számottevő javulás volt a hétvégén, néhány magyar papír a trenddel ellentétesen mozog.

A kormány kedvenc vállalkozójához köthető vállalatok gyengén indították a napot. Az Opus papírjai például 7 százalék feletti zuhanással kezdett, ami valószínűleg kapcsolatban van a hétvégi választásokkal. A Fidesz megingása és Budapest elvesztése felveti annak a kockázatát, hogy a vállalat számára nem tart örökké a közbeszerzési Kánaán. Más kérdés, hogy a mostani kétharmad három évig még komoly hátszelet biztosíthat a vállalatnak. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a mai 323 forint körüli árfolyamnál járt a múlt héten alacsonyabban is a részvény. A kezdeti ijedtség után egyébként kicsit javult a helyzet, és 4,5 százalékra mérséklődött az esés mértéke.

Nem úszták meg az esést más kormánykedvencnek tartott, és a közelmúltban még szintén a felcsúti vállalkozóhoz kötődő cégek. Így a Jászai Gellért vezette 4iG is több, mint 4 százalékot veszített az értékéből. Az egyre inkább Tiborcz István kezébe kerülő Appeninn pedig 2 százalékot veszített a hétfői kereskedés délelőttjén.

A politikához kötődő papírok hektikus mozgása nem példa nélküli, 2018-ban is megrángatták néhányszor ezeket a részvényeket. Az emlékezetes hódmezővásárhelyi időközi polgármesteri választást követően is gyengültek. Majd az április 8-i országgyűlési szavazás után, amikor ismét kétharmados többséget szerzett Orbán Viktor, kilőttek ezek a részvények.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.