2019. október 14. 12:23
mfor.hu

Komoly eséssel kezdte a hetet az Opus, amely kapcsolatban állhat azzal, hogy a hétvégi önkormányzati választásokon az ellenzék nyert Budapesten.

Miközben a nemzetközi hangulat jelentősen javult, és a nemzetközi tőzsdéken számottevő javulás volt a hétvégén, néhány magyar papír a trenddel ellentétesen mozog.

A kormány kedvenc vállalkozójához köthető vállalatok gyengén indították a napot. Az Opus papírjai például 7 százalék feletti zuhanással kezdett, ami valószínűleg kapcsolatban van a hétvégi választásokkal. A Fidesz megingása és Budapest elvesztése felveti annak a kockázatát, hogy a vállalat számára nem tart örökké a közbeszerzési Kánaán. Más kérdés, hogy a mostani kétharmad három évig még komoly hátszelet biztosíthat a vállalatnak. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a mai 323 forint körüli árfolyamnál járt a múlt héten alacsonyabban is a részvény. A kezdeti ijedtség után egyébként kicsit javult a helyzet, és 4,5 százalékra mérséklődött az esés mértéke.

Nem úszták meg az esést más kormánykedvencnek tartott, és a közelmúltban még szintén a felcsúti vállalkozóhoz kötődő cégek. Így a Jászai Gellért vezette 4iG is több, mint 4 százalékot veszített az értékéből. Az egyre inkább Tiborcz István kezébe kerülő Appeninn pedig 2 százalékot veszített a hétfői kereskedés délelőttjén.

A politikához kötődő papírok hektikus mozgása nem példa nélküli, 2018-ban is megrángatták néhányszor ezeket a részvényeket. Az emlékezetes hódmezővásárhelyi időközi polgármesteri választást követően is gyengültek. Majd az április 8-i országgyűlési szavazás után, amikor ismét kétharmados többséget szerzett Orbán Viktor, kilőttek ezek a részvények.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!