TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. október 14. 12:23
mfor.hu

Komoly eséssel kezdte a hetet az Opus, amely kapcsolatban állhat azzal, hogy a hétvégi önkormányzati választásokon az ellenzék nyert Budapesten.

Miközben a nemzetközi hangulat jelentősen javult, és a nemzetközi tőzsdéken számottevő javulás volt a hétvégén, néhány magyar papír a trenddel ellentétesen mozog.

A kormány kedvenc vállalkozójához köthető vállalatok gyengén indították a napot. Az Opus papírjai például 7 százalék feletti zuhanással kezdett, ami valószínűleg kapcsolatban van a hétvégi választásokkal. A Fidesz megingása és Budapest elvesztése felveti annak a kockázatát, hogy a vállalat számára nem tart örökké a közbeszerzési Kánaán. Más kérdés, hogy a mostani kétharmad három évig még komoly hátszelet biztosíthat a vállalatnak. Emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a mai 323 forint körüli árfolyamnál járt a múlt héten alacsonyabban is a részvény. A kezdeti ijedtség után egyébként kicsit javult a helyzet, és 4,5 százalékra mérséklődött az esés mértéke.

Nem úszták meg az esést más kormánykedvencnek tartott, és a közelmúltban még szintén a felcsúti vállalkozóhoz kötődő cégek. Így a Jászai Gellért vezette 4iG is több, mint 4 százalékot veszített az értékéből. Az egyre inkább Tiborcz István kezébe kerülő Appeninn pedig 2 százalékot veszített a hétfői kereskedés délelőttjén.

A politikához kötődő papírok hektikus mozgása nem példa nélküli, 2018-ban is megrángatták néhányszor ezeket a részvényeket. Az emlékezetes hódmezővásárhelyi időközi polgármesteri választást követően is gyengültek. Majd az április 8-i országgyűlési szavazás után, amikor ismét kétharmados többséget szerzett Orbán Viktor, kilőttek ezek a részvények.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.