2019. május 15. 15:08

Egyedül indult egy közbeszerzésen, mégsem sikerült nyernie, a cég ajánlatát érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő, MÁV Zrt.

A MÁV Zrt. még február elején írt ki közbeszerzési eljárást a Keleti pályaudvar külsőtéri elemeinek felújítása tárgyában, melyre az érdeklődők február végéig nyújthatták be ajánlatukat. Az eljárás eredménye azonban csak most jelent meg a közbeszerzési hatóság oldalán, mely szerint eredménytelenül zárult a felhívás.

Bár mostanság egyre több közbeszerzés zárul eredménytelenül, azokkal ellentétben itt nem a rendelkezésre álló forrás hiánya jelentette a problémát. Az indoklás szerint egészen bagatell ok állhat az eredménytelenség mögött.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A feladatra egyetlen cég pályázott, mégpedig Mészáros Lőrinc egyik vasútépítéssel is foglalkozó érdekeltsége, az R-Kord Kft. Az adott ajánlat értéke a dokumentumokból ugyan nem derül ki, de a hivatkozott törvényi paragrafus alapján a cég nem felelt meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést.

Az R-Kord esetében a nem megfelelőséget, mint indokot minden bizonnyal kizárhatjuk. Nem egy vasútépítési munkát tudnak referenciaként felmutatni, ráadásul a MÁV-val is többször szerződtek korábban ilyen jellegű munkákra. Az alkalmassági minimumkövetelmények ráadásul egyáltalán nem is tűnnek teljesíthetetlennek az R-Kord vonatkozásában. A kiírás szerint minimum 150 milliós bevételt kell felmutatni hasonló munkákból, az elmúlt 5 évből a közbeszerzés tárgyával egyező referenciát is fel kell mutatnia, és legalább 1 megfelelő végzettségű szakember szükségét is előírta a MÁV.

Ebből kiindulva tehát nagyobb esély mutatkozik arra, hogy az R-Kord némi rutintalanságot mutatva a követelményeknek való megfelelését nem igazolta megfelelően.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.