2019. május 15. 15:08

Egyedül indult egy közbeszerzésen, mégsem sikerült nyernie, a cég ajánlatát érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő, MÁV Zrt.

A MÁV Zrt. még február elején írt ki közbeszerzési eljárást a Keleti pályaudvar külsőtéri elemeinek felújítása tárgyában, melyre az érdeklődők február végéig nyújthatták be ajánlatukat. Az eljárás eredménye azonban csak most jelent meg a közbeszerzési hatóság oldalán, mely szerint eredménytelenül zárult a felhívás.

Bár mostanság egyre több közbeszerzés zárul eredménytelenül, azokkal ellentétben itt nem a rendelkezésre álló forrás hiánya jelentette a problémát. Az indoklás szerint egészen bagatell ok állhat az eredménytelenség mögött.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A feladatra egyetlen cég pályázott, mégpedig Mészáros Lőrinc egyik vasútépítéssel is foglalkozó érdekeltsége, az R-Kord Kft. Az adott ajánlat értéke a dokumentumokból ugyan nem derül ki, de a hivatkozott törvényi paragrafus alapján a cég nem felelt meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést.

Az R-Kord esetében a nem megfelelőséget, mint indokot minden bizonnyal kizárhatjuk. Nem egy vasútépítési munkát tudnak referenciaként felmutatni, ráadásul a MÁV-val is többször szerződtek korábban ilyen jellegű munkákra. Az alkalmassági minimumkövetelmények ráadásul egyáltalán nem is tűnnek teljesíthetetlennek az R-Kord vonatkozásában. A kiírás szerint minimum 150 milliós bevételt kell felmutatni hasonló munkákból, az elmúlt 5 évből a közbeszerzés tárgyával egyező referenciát is fel kell mutatnia, és legalább 1 megfelelő végzettségű szakember szükségét is előírta a MÁV.

Ebből kiindulva tehát nagyobb esély mutatkozik arra, hogy az R-Kord némi rutintalanságot mutatva a követelményeknek való megfelelését nem igazolta megfelelően.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.