<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Google Ads használata önmagában nem bonyolult, néhány beállítással is el lehet boldogulni. Ezzel azonban megfosztjuk magunkat egy sor lehetőségtől, amit a finomhangolással el lehet érni. Jó beállításokkal nagyon sok pénzt spórolhatunk, ezért a legtöbbször bőven megtérül, ha a kampányok tervezéséhez és menedzseléséhez szakembert veszünk igénybe. 

Melyek a leggyakoribb hibák a kampányoknál?

Ha a helyes beállításokkal kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, kérjen segítséget a Toptarget Online Marketing Ügynökség szakembereitől.

A beállításoknál ugyanis számtalan hibát el lehet követni, azonban némelyiknek komoly következményei lehetnek, íme a legtipikusabbak:

  1. Földrajzi célzás hiánya

Ha nincs beállítva földrajzi célzás, az azt jelenti, hogy a világon bárki láthatja a hirdetést. Mivel a magyar nem világnyelv, így a nyelvi korlátok miatt ennek nincs katasztrofális hatása, mégis helytelen nem foglalkozni ezzel.

  1. Helytelen földrajzi célzás beállítás

Az alapértelmezett beállítás a helybeállításoknál a “Földrajzi helyen tartózkodó vagy iránta érdeklődő” opció. Ha olyan a termékünk/szolgáltatásunk, hogy külföldi tartózkodási helyű személyeknek nem lehet jó, akkor ki kell venni az alapértelmezett jelölést, hogy ne fizessünk olyan hirdetésekért, amelyek nem a mi célcsoportunkat célozzák.

Időről időre érdemes megvizsgálni a földrajzi beállításokat, mert a statisztikák alapján kiderülhet, hogy egy-egy települést célszerű kizárni.

  1. Öszvér kampánytípus beállítások

Keresési kampányt nem bölcs dolog a Display hirdetéssel keverni, hiszen mások a beállítási opciók és a célzási lehetőségek is, és az adatok kiértékelése is hamis eredményeket adhat.

  1. Hiányos nyelvi beállítások

Mivel nagyon sokan használnak angol nyelvű böngészőt, a magyar nyelv mellett sokszor érdemes az angolt is beállítani. 

  1. Rossz statisztikán alapuló beállítások

A statisztika a nagy számok törvényén alapul, ezért ha még nem áll rendelkezésünkre megfelelő számú adat, akkor ne hagyjuk, hogy az automata döntse el, kinek jeleníti meg a hirdetéseinket. A licitautomatikák bár nagyon vonzónak tűnhetnek, nagyon sok felesleges kiadást eredményezhetnek, ha elégtelen adatokon alapulnak.

  1. Időkorlát nélküli hirdetések

Zárjuk ki nyugodtan azokat a napszakokat, amikor elenyésző számú kattintás érkezik. 

  1. Helytelen eszközkizárások

Át kell gondolni, hogy érdemes-e a hirdetésünket a mobilalkalmazások esetén is megjeleníteni, előfordulhat ugyanis, hogy a felhasználók játék közben véletlenül kattintanak rá a hirdetésre, ám ezekért nekünk ugyanúgy fizetni kell. Hacsak nem kimondottan mobilalkalmazást kínálunk, akkor ezt a lehetőséget is célszerű kizárni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.