2018. február 23. 09:25
mfor.hu

A legnagyobb amerikai hedge fund első számú embere szerint komoly kockázatok vannak a gazdaságban, és két éven belül ismét recesszió lehet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Ray Dalio, a Bridgewater Associates alapítója szerint hamarosan recesszió jöhet az Egyesült Államokban. A pénzügyi szakember szerint 70 százalék az esélye a gazdasági visszaesésnek. A kockázatok hátterében a piaci árazási problémák állnak.

A Bridgewater milliárdos alapítója szerint több eszközosztály jelenlegi árazását figyelembe véve eszközárbuborékok alakultak ki. Dalio szerint a következő 18-24 hónapban a recesszió esélye jelentősen emelkedhet, melyet elsősorban az állampapírpiaci hozamok, illetve az infláció emelkedése okozhat majd.

Nem meglepő módon az amerikai pénzügyminiszter nem osztja Dalio és más szakértők aggodalmait. Steve Mnuchin szerint nem kell aggódni az infláció miatt, mivel a legújabb kutatásaik szerint rövid távon nem fog számottevő áremelkedést okozni a bérek emelkedése, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A pénzügyminiszterrel egyébként egyre kevesebben értenek egyet, a legfontosabb kérdés, hogy a vállalatok milyen mértékben tudják kigazdálkodni az emelkedő munkaerő-költségeket áremelés nélkül. Mnuchin dicsérte az adóreformot is, mely várakozása szerint jelentős élénkülést fog okozni az Egyesült Államok gazdaságában.