<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Arra a kérdésre, hogy milyen a jövő otthona, nagyon sokféle válasz érkezhet. Hiszen milyen is? Talán modern és letisztult? Vagy funkcionális? Esetleg bővelkedik a technológiai fejlesztésekben? Ezek mind helyes válaszok lehetnek. 

A jövő otthona nem nélkülözheti a technológiát és mindenképpen zöld. Természetesen nem a falak színét tekintve, hanem a környezettudatosságot. 

Ha zöld egy otthon, akkor először is energiatakarékos, azaz a lehető legkevesebb energiafelhasználás mellett a lehető legminimálisabb energiamennyiséget pazarolja el, másrészről pedig a felhasznált energiát megújuló energiából fedezi, amellyel nem szennyezi a környezetet.

Tiszta energia napelemmel

Az energia könnyen lehet környezetkímélő, ha a megújuló, tiszta energiaforrásokat használjuk, és a napelemes rendszerek pontosan ezt a lehetőséget kínálják nekünk. 

A napelemekkel elbúcsúzhatunk a villanyszámláktól, akár azért, mert szigetüzemű, azaz teljesen független rendszert választunk, akár azért, mert a hálózatra kapcsolódva és azzal egyensúlyt kialakítva a feltöltött és az elfogyasztott energiával nulla forintos villanyszámlánk van. A végeredmény ebből a szempontból ugyanaz a két különböző típus esetén.

Miből áll a napelemes rendszer?

A Napelemespályázatok weboldalon található napelemes rendszer főbb összetevői a napelempanelek, a tartószerkezet, az inverter és a hálózatra kötött rendszer esetén az adó és vevő mérőóra. A szisztéma minden résztvevője fontos szerepet tölt be és mindegyiknél fontos, hogy minőségi termékek legyenek.

A napelempanelek jelentősége

A panelek minősége és típusa rengeteg dolgot meghatároz és teljesítőképességük az egész rendszer teljesítményének alapja lesz. Az optimális rendszer megtervezéséhez elengedhetetlen az is, hogy a megrendelő igényei minél alaposabban megismerhetőek legyenek, hiszen ez befolyásolhatja azt, hogy milyen típusban érdemes gondolkodni, ami a paneleket illeti. 

Például a szűrt fényt a legjobban hasznosítani képes panelek a polikristályos napelemek, de emellett természetesen rengeteg olyan szempont lehet, amelyet figyelembe vehetünk a választásnál.

A tartószerkezet szerepe

A napelempanelek önmagukban nem határozzák meg a rendszer teljesítményét, hiszen az is fontos, hogy azokat milyen dőlésszögben, valamint milyen tájolásban lehet elhelyezni. Ezek azok a tényezők, amelyeken akár finomítani is lehet annak érdekében, hogy a legoptimálisabb rendszerünk lehessen.

Szerencsére a napelemes rendszerek is támogatást élveznek, így annak, aki telepítésben gondolkodik, többféle pályázatot is érdemes megnéznie. A Napelemespályázatok weboldala a pályázattól kezdve, a gondos tervezésen keresztül egészen a szakszerű kivitelezésig teljes körű szolgáltatást nyújt. 

Nincs is más dolgod, mint hátradőlni és élvezni a gyors megtérülést követő költségmegtakarítást évről évre, miközben tudod, hogy fontos dolgot tettél a környezetért és a te otthonod a jövő otthona.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.