1p

A kötelezettségszegési eljárás megindítása elrontotta a forint napját.

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. Az euró jegyzése este hat óra előtt 388,29 forinton állt a kora reggeli 386,24 forint után, a dollár jegyzése 360,61 forintra változott 358,88 forintról, a svájci franké pedig 413,07-re 412,69 forintról.

Kellemetlen helyzetbe került a forint. Fotó: Depositphotos
Kellemetlen helyzetbe került a forint. Fotó: Depositphotos

Szerda esti jegyzésén a forint 1,3 százalékkal áll gyengébben az év eleji kezdésnél az euróval, 3,8 százalékkal gyengébben a dollárral, és 0,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Élőben frissülő, további árfolyamokért kattintson laptársunk, a Privátbankár árfolyamfigyelőjére! >>

A forintgyengülés minden bizonnyal ahhoz köthető, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a szuverenitásvédelmi törvény miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!