<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy csütörtökön közzétett kormányhatározat szerint 7,6 milliárd forintot csoportosítottak át a Központi Maradványelszámolási Alapból.

A Központi Maradványelszámolási Alapból történő és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításról döntött a kormány - a részletek a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelentek meg. Összesen 7 612 048 977 forint egyszeri átcsoportosításáról rendelkezik a határozat.

  • 2,6 milliárd forint az Országos Kórházi Főigazgatóság személyi juttatásaira és ezek közterheire fordítódhat.
  • 1,6 milliárd forint a külügyé lett, a külképviseletek kiadásait finanszírozzák majd belőle. 
  • Valamivel kevesebb mint félmilliárd forint a Magyar Honvédség személyi és dologi kiadásaira megy el a pénzből.
  • A Gazdaságvédelmi Alapba közel 1,8 milliárd forintot tolnak be, ebből 350 millió az Egészséges Budapest Programra megy, bő 1,4 milliárd forint pedig sportlétesítmény-fejlesztésekre. 

Olyan ugyanis ritkán van, hogy a sportról megfeledkezik a kormány - a fenti 1,4 milliárdon kívül is kap további bő 1 milliárdot a terület, sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására és a versenysport támogatására ad pluszpénzt a kormány. 

Ebben a körben tehát az egészségügy személyi kiadásaira jutott a legtöbb pluszpénz (mintegy 2,6 milliárd forint), de a sport csak egy hajszállal maradt le (2,5 milliárd forint).

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.