2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Egy csütörtökön közzétett kormányhatározat szerint 7,6 milliárd forintot csoportosítottak át a Központi Maradványelszámolási Alapból.

A Központi Maradványelszámolási Alapból történő és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításról döntött a kormány - a részletek a csütörtök esti Magyar Közlönyben jelentek meg. Összesen 7 612 048 977 forint egyszeri átcsoportosításáról rendelkezik a határozat.

  • 2,6 milliárd forint az Országos Kórházi Főigazgatóság személyi juttatásaira és ezek közterheire fordítódhat.
  • 1,6 milliárd forint a külügyé lett, a külképviseletek kiadásait finanszírozzák majd belőle. 
  • Valamivel kevesebb mint félmilliárd forint a Magyar Honvédség személyi és dologi kiadásaira megy el a pénzből.
  • A Gazdaságvédelmi Alapba közel 1,8 milliárd forintot tolnak be, ebből 350 millió az Egészséges Budapest Programra megy, bő 1,4 milliárd forint pedig sportlétesítmény-fejlesztésekre. 

Olyan ugyanis ritkán van, hogy a sportról megfeledkezik a kormány - a fenti 1,4 milliárdon kívül is kap további bő 1 milliárdot a terület, sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására és a versenysport támogatására ad pluszpénzt a kormány. 

Ebben a körben tehát az egészségügy személyi kiadásaira jutott a legtöbb pluszpénz (mintegy 2,6 milliárd forint), de a sport csak egy hajszállal maradt le (2,5 milliárd forint).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.