<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

30 napjuk van az orvosoknak nyilatkozni arról, hogy maradni szeretnének a Kamarában - az első órákban több ezren adták le nyilatkozatukat.

Hétfőn benyújtották, kedden megszavazták, szerdán ki is hirdették az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény módosítását - így villámgyorsan alaposan megnyírbálták a Magyar Orvosi Kamara jogkörét, és eltörölték a kötelező kamarai tagságot az orvosok számára.

Azoknak, akik továbbra is szeretnének a kamara tagjai maradni, nyilatkozniuk kell erről - aki ezt nem teszi meg 30 napon belül, annak tagsága automatikusan megszűnik. A MOK arra kéri az orvosokat, adják le nyilatkozataikat - ennek módjáról a mok.hu weboldalon adnak tájékoztatást.

A kamara szempontjából a kezdet biztató: a Facebookon közzétett tájékoztatás szerint már az első órákban 2500-an be is küldték nyilatkozatukat a tagság meghosszabbításáról. A Magyar Orvosi Kamarának a 2022-es költségvetésről szóló beszámoló szerint közel 50 ezer tagja van.