3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bár a Demográfiai Csúcsra nem is hívták meg, csütörtökön Novák Katalin invitálására a Sándor Palotában tárgyalt Dr. Kaáli Nagy Géza, a 2020-ban államosított Kaáli Intézetek alapítója.

Dr. Kaáli Nagy Gézát, a hazai lombikbébi program alapítóját Novák Katalin köztársasági elnök meghívására Schanda Tamás kabinetfőnök fogadta a Sándor Palotában október 5-én, csütörtökön.

A nagy népszerűségnek örvendő professzor szerint szívélyes és barátságos hangulatú eszmecsere keretében átbeszélték és értékelték a ma már állami kézben működő lombikbébi centrumok működését, és azok lehetséges hatásait a demográfiai mutatókra. Kaáli professzor megkérte a kabinetfőnököt, tolmácsolja azt a kérését, hogy szeretne a meghívottak listáján szerepelni a Budapesti Demográfiai Csúcstalálkozón, és szeretné személyesen vendégül látni Novák Katalint a Kaáli Autó-Motor Múzeumban Dörgicsén – írja az Orvosi Hírek,

de a lap azt már nem részletezi, hogy ez a találkozó lehet-e egy komolyabb együttműködés kezdete.

A Professzor ma már a Kaáli Autó-Motor Múzeumot vezeti Dörgicsén, de továbbra is a szívén viseli a meddőségkezelés ügyét. Fotó: Mosoni Péter
A Professzor ma már a Kaáli Autó-Motor Múzeumot vezeti Dörgicsén, de továbbra is a szívén viseli a meddőségkezelés ügyét. Fotó: Mosoni Péter

Kaáli Nagy Géza professzornak elévülhetetlen érdemei vannak a hazai demográfiai mutatók javítása terén: intézetei három évtized alatt 30 ezer gyermekkel gazdagították a nemzetet. Ennek ellenére a 2023. szeptember 14-16. között zajló Demográfiai Csúcsra sem kapott meghívást a professzor, s nem is rejtette véka alá értetlenségét ezzel kapcsolatban.

Ezek után érkezett a meghívás a Sándor Palotából.

Mint ismeretes, a Demográfiai Csúcsot követően ezt írta közleményében:

„Szívesen részt vettem volna ezen a Csúcson, hiszen mindig szívemen viseltem a magyar demográfia sorsát, de ha már nem kaptam meghívást a rendezvényre, örömmel találkoznék én is a köztársasági elnök asszonnyal a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumomban. Itt ugyan Teslák nincsenek kiállítva, de sok más világritkaság megtekintése mellett beszélgethetnénk a hazai meddőségkezelésről és annak demográfiai jelentőségéről. Ebben a témában régi szövetségese vagyok Magyarországnak, amelynek elismeréseként egy korábbi államfő Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesített.”

Közleményében felidézi, hogy Novák Katalin köztársasági elnök meghívta Elon Musk dollármilliárdos amerikai üzletembert is a Demográfiai Csúcsra, de Musk lemondta a meghívást.

A professzor hozzátette: „az, hogy bolygónk leggazdagabb embere ismeri és elismeri Magyarország családközpontú programját, nem igazán meglepő, hiszen közismert, hogy a világon GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Más kérdés, hogy ennek ellenére miért csökken drasztikusan a megszületett gyermekek száma hazánkban. Nyilván a magyarok közül is sokan kaptak meghívót a Budapesti Demográfiai Csúcsra, akik azon fáradoznak, hogy hazánkban minél több gyermek szülessen”.

Lapunkban nemrég írtunk arról, hogy az egykori Kaáli Intézet, a ma már Dunamenti REK Reprodukciós Központ néven futó meddőségi centrum jelenleg új vezetőjét keresi, akit a tervek szerint október 1-jétől neveztek volna ki, de ez még nem történt meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!