1p

Ez az első fehérjealapú adaptált vakcina, amelyet a szezonban engedélyezett az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság engedélyezte a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid XBB.1.5 nevű koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

Ez az első fehérjealapú adaptált vakcina, amelyet az idei őszi és téli szezonra engedélyeztek.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) alapos értékelést adott a vakcináról. Az értékelést követően a bizottság gyorsított eljárás keretében engedélyezte az adaptált vakcinát, hogy a tagállamoknak elegendő idejük legyen felkészülni az őszi-téli oltási kampányokra - olvasható a bizottsági sajtóközleményben.

Az EMA és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi ajánlásainak megfelelően a védőoltásból egyetlen adagot kell beadni az 12 év feletti igénylőknek.

Az Európai Bizottság szeptemberben két másik, - a BioNTech és a Pfizer gyógyszergyár, továbbá a Moderna cég - által kifejlesztett módosított oltóanyagok alkalmazását is jóváhagyta.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!