<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Cser Ágnes szakszervezeti vezető felszólította az orvosokat, hogy mondjanak le a 11 százalékos bérfejlesztésükről.

„Felhívtuk az orvosokat arra, hogy szolidaritásból mondjanak le az idei 11 százalékos bérfejlesztésükről, és ne harcra buzdítsanak, hogy az ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtóknak is jusson 2023. január 1-jétől bérfejlesztés” – közölte a Népszavával a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ-EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes egy nappal azután, hogy a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak ágazati érdekvédők.

Cser Ágnesnek jutott eszébe ez az ötlet. Fotó: Depositphotos
Cser Ágnesnek jutott eszébe ez az ötlet. Fotó: Depositphotos

A lap szerint a szakszervezeti álláspont egybecseng az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, Csató Gábor véleményével. Ő az Indexnek azt nyilatkozata hétfőn: – Senkinek nem akarok tippeket adni, de az lett volna igazán korrekt a kamara részéről, hogy megszavazzák: az idén januári 11 százalékos orvosi béremelést a kormány fordítsa inkább a szakdolgozókra.

Az orvosok februárban meghirdetett nyomásgyakorló akciójának első számú követelése az volt, hogy januártól kezdődjék meg a szakdolgozói béremelés is.

De Cser Ágnes nemcsak ezzel az ötletével keltett meglepetést, hanem azzal is, hogy ők nyitottak lennének a Független Egészségügyi Szakszervezettel (FESZ) való együttes tárgyalásra a Belügyminisztériummal (a FESZ egyelőre elzárkózik ettől). A FESZ azt szeretné elérni, hogy ne csak júliustól, illetve a jövő év márciusától emelje a szakdolgozók bérét a kormány, hanem már idén januártól.