1p

Lassan visszamászik korábbi szintjeire a hazai lakáspiac. Ez is elmarad a remélt szintektől.

A magyarországi lakáspiac októberben tovább közelített a tavalyi szintekhez: 7853 adásvétel történt ebben a hónapban, ami az előző év azonos időszakához képest 6 százalékos (az idei eddigi legkisebb) elmaradás - közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám becslését a Duna House csütörtökön. Hozzátették, hogy az előző havi, szeptemberi (8067) adathoz viszonyítva 3 százalékkal alacsonyabb volt a tranzakciószám.

A közlemény szerint az év végi ingatlanpiaci aktivitást az október végén bejelentett csok plusz támogatási rendszer befolyásolhatja. Az érdeklődés biztosan fokozódni fog, és egyes vásárlói rétegek várhatóan még mindig az idei évben zárt adásvételekkel járnak jobban.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass a magyarországi adatai alapján 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel volument becsül idén októberre. Ez az egy évvel korábbi, a Magyar Nemzeti Banktól származó tényadathoz képest 16 százalékos elmaradás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!