2p

Állítólag már a kormánnyal tárgyal az arab beruházó.

A Mol Campus tornyánál is jóval magasabb felhőkarcolót, irodaházakat és luxus lakásokat álmodott a Városliget mögötti Rákosrendező területére az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb ingatlanfejlesztője. A tervek állítólag már a magyar kormány előtt vannak, az érintett kerületi önkormányzatokat és a Fővárost teljesen kihagyták az egyeztetésekből - írta a Telex a VSquare értesüléseit ismertetve.

A Mohamed Alabbar üzletember vezette beruházó építette a világ legmagasabb és Dubaj leghíresebb épületét, a 828 méteres Burdzs Kalifát is. Az Emaar Properties cég a zuglói területre egyebek mellett egy 220-240 méteres felhőkarcolót szeretne felhúzni, gyakorlatilag egy egész „mini-Dubajt” álmodott a jelenleg a MÁV, vagyis a magyar állam tulajdonában lévő területre, irodablokkokkal, luxuslakásokkal - írta a lap. A beruházó 1900 milliárd forint értékű fejlesztést hajtana végre, a kormány több százmilliárd forintért fejlesztené a környék infrastruktúráját.

Lapunk is megírta, hogy ennek a rozsdaövezetnek a fejlesztése régóta napirenden van. Szakmai körökben ismert, hogy készültek már pályázatok, de ezek státuszáról nincsenek hírek. Egyetlen magyar beruházó biztos nem láthat hozzá, ahhoz túl nagy és komplex megoldásokat követel. Több viszont alkothat egy konzorciumot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!