2p

Kiderült végre, hogy kinek a tulajdonába került Göncz Árpád legendás háza.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) honlapjáról derült ki, hogy mely cég vásárolta meg azt a Vérhalom téri villát, amelyben a néhai Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége is lakott, valamint a villa mögött, a Pentelei Molnár utca 6.  alatti "iroda, raktár, garázs" besorolású ingatlant, összesen nettó 1,186 milliárd forintért - szúrta ki a Napi.hu.

Fény derült a vevő kilétére. Fotó: MTI
Fény derült a vevő kilétére. Fotó: MTI

A vevő a saját ingatlan üzemeltetésével és bérbe adásával, valamint adásvételével foglalkozó, budapesti székhelyű Flovestor Passage Kft., amellyel az MNV november 14-én kötött szerződést.

A Vérhalom téri kétszintes villáért októberben, az MNV árverésein ritkán látott licitharc alakult ki, hisz a 496,8 millió forint kikiáltási árról 833,8 millió forintig ment fel a végső, nyertes ár. A nemzeti vagyonkezelő honlapjáról most az is kiderült, hogy a nyertes licitáló, a Flovestor Passage megvette a villa mögött álló, a Pentelei Molnár utca 6. szám alatt álló, az MNV nyilvántartása szerint "iroda, raktár, garázs" ingatlant is, áfa nélkül 352,7 millió forintért.

A Flovestor Passage Kft. többségi tulajdonos a Nagy-Britanniában bejegyzett Flovestor Limited, amelynek jelentős befolyással rendelkező tagja Florian Wilhelm Albrecht (aki a cégadatok szerint egy monacói címmel rendelkező német), és aki a Flovestor Passage Kft. cégjegyzésre jogosult tagja is. A kft. egyik ügyvezetője a budapesti lakcímmel rendelkező Albrecht Benedikt Florian is, valamint a kft. kisebbségi tulajdonosa a szintén budapesti lakcímmel rendelkező Albrecht Lukász Flórian.

A cégadatok szerint Albrechték több magyarországi vállalkozásban voltak, vagy jelenleg is érdekeltek.

Többek közt a saját tulajdonú ingatlan adásvételével és épületépítési projekt szervezésével foglalkozó Flovestor Balaton Kft. nevű cég, és a Flovestor Villapark Kft.

A lap kérdést küldött az ingatlant megvásárló cégnek, hogy mik a tervei Göncz Árpád egykori villájával, de egyelőre nem érkezett válasz.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!