2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ötcsillagos luxus szállodát adott át az arab befektető az Andrássy úton.

Hosszú évek után végre ismét bemehetünk az Andrássy úton lévő Dreschler palotába. De már nem a Balettintézetet találjuk ott, hanem a Marriott lánc egyik szálloda márkáját, a Marriott Bonvoyhoz tartozó W Budapest Hotelt. 

Kívülről is szép lett az új W Budapest Hotel. Fotó: Marriott
Kívülről is szép lett az új W Budapest Hotel. Fotó: Marriott

A felső kategóriás létesítményben 151 szobát, köztük 45 lakosztályt kínálnak. Három gasztro koncepcióból lehet válogatni különféle éttermekben, ezen kívül tárgyalók és rendezvénytermek is rendelkezésre állnak.

A belsőépítészeti munkát a londoni Bowler James Brindley, valamint a magyar Bánáti+Hartvig építésziroda irányította. A több ikonikus fővárosi épület felújítását végző DVM group volt a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának- és belsőépítészeti kivitelei terveinek felelőse.

A tényleges kivitelezés 2,5 évig tartott, a műemléki szempontok maximális figyelembevételével, de mégis egy korszerű ötcsillagos szálloda igényeit kiszolgálva. Rengeteg mérnöki teljesítmény vagy bravúr van jelen a házon – köztük a belső udvar lefedése.

A W Budapest Hotel előcsarnoka. Fotó: Marriott
A W Budapest Hotel előcsarnoka. Fotó: Marriott

A Dreschler palota 1949 és 2002 között adott otthont a vezető hazai balettművészeknek és a fiatal tehetségeknek. Az elmúlt két évtizedben több külföldi befektető is próbálkozott már hotel vagy luxus lakások kialakításával, legutóbb egy portugál, de sikertelen volt, nem tudta végig vinni a projektet. A katari uralkodócsaládhoz köthető Constellation Hotel Group 2014-ben vette meg az épületet tulajdonló QPR Properties Kft.-t a korábbi portugál tulajdonosától. De nem rögtön, csak évekkel később kezdte meg a tényleges felújítást, ami most fejeződött be.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!