<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A magyar származású, korábbi szállodatulajdonos, Orsós Gábor szenvedélye volt az a projekt, mely egyesíti a luxus szállodát egy szuper-jacht mobilitásával.

Az ovális alakú "Orsós-szigetet" úgy tervezték, hogy egyesítse egy jacht mobilitását és egy ház kényelmét. A különleges luxusjachton hat hálószoba található három szinten elosztva a közel négy teniszpálya méretű, ezer négyzetméteres alapterületen. Maga a sziget 20 méter széles és 37 méter hosszú, ára pedig 5,2, illetve 6,5 millió dollár, vagyis átszámítva 1,1 és közel 1,5 milliárd forint lehet az előzetes igények függvényében. Az átlagos ár 6 millió dollára, vagyis 1,3 milliárd forint - számol be a projektről a CNN utazási aloldala.

Bár igazi teniszpályát nem álmodtak meg rá, azok akik szeretnék kielégíteni játék iránti vágyukat, a "víz alatti játékteremben" tölthetik el az időt, sőt még egy karaoké részleget is kialakítottak, mely azok számára lehet tökéletes megoldás, akiknek az énekhangja jobb, ha távol marad a civilizációtól. Ezen felül minden megtalálható itt, ami a teljes luxushoz szükséges: jacuzzi, grill, napozóágyak, minibár, külön ebédlő és egy saját akvárium.

Az ára ugyan több, mint egy szárazföldön található nemesi kúriáé, ám jóval alatta marad egy átlagos gigajacht költségének. "Indulásunk óta hihetetlen az érdeklődés a sziget iránt. Naponta kapok megkereséseket a világ minden pontjáról Amerikától kezdve Európán és Közel-Keleten át egészen Kínáig" - idézi a CNN Elizabeth Recsyt, az Orsós Szigetek kommunikációs vezetőjét. "Széles skálán helyezkednek el az érdeklődök, akik figyelmét felkeltette a sziget. Van magánember, aki csak igazi kikapcsolódásra vágyik, vannak befektetők, akiket egy jó lehetőség érdekelne, és vannak olyan szállodaláncok is, melyek valami új felé nyitnának".

A sziget különlegessége, hogy bárhol a világon le lehet horgonyozni vele, viszont az Orsós-szigettel nem lehet fénysebességgel eljutni egyik trópusi szigettől a másikig. A beépített dízelmotorok elsősorban rövid utakra lettek kitalálva, éppen ezért a leendő tulajdonosoknak azt javasolja a tervező, hogy használjanak egy vontatóhajót, vagy szállítóhajót a hosszabb utazáshoz. Mindezek mellett a hajó tervezésekor környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vettek, ezért is kerül beépítésre 160 négyzetméternyi napelem-panel a tetőre, és szélgenerátorok, melyek óránként 28-30 kilowatt energiát képesek termelni, ami egy átlagos család napi fogyasztásának felel meg. Recsy elmondta: a legnagyobb energiaigény a hajón, ha minden egyszerre működik, 45 kilowatt lehet.

A luxus úszósziget tervezésekor a biztonságra is nagy gondot fordítottak, éppen ezért, ha baleset érné a szigetet, annak saját sómentesítő rendszerével 12 ezer liternyi tengervizet tudnak ivóvízzé alakítani.

A projekt megvalósítása már túljutott a tervezési fázison és épp a gyártás-előkészítési folyamatok zajlanak, ennek ellenére már több előrendelés is érkezett. Maga a tényleges gyártási folyamat valamikor 2013 elején kezdődhet el - írja a CNN. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.