<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Nokia 150 szoftverfejlesztő mérnökkel növeli magyarországi kutatás-fejlesztési központjának létszámát, a bővítéshez a magyar állam 211 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta, hogy a Nokia 3 milliárd forintos beruházással fejleszti a budapesti k+f központját, és a bővítéssel a cég magyarországi létszáma közel 1400-ra emelkedik. Kiemelte, hogy a Nokia beruházásainak köszönhetően Magyarország a világ telekommunikációs iparának egyik éllovasává vált.

Ésik Róbert, a Nokia Networks üzletágának magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat 5 éves garanciát vállal a létrehozott munkahelyekre. Hangsúlyozta, hogy a budapesti részleg eddig is a Nokia egyik legnagyobb globális technológiai központja volt, és a jövőben a szerepe tovább erősödik. Szijjártó Péter kiemelte, hogy a vállalat itt fejleszti a mobil kapcsolóközpontját, amelyet a világon több milliárd ember használ nap mint nap.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány 2010-ben azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. Kifejtette, hogy ez sikeres stratégiának bizonyult, amelynek nyomán egyre több termelővállalat jött Magyarországra, vagy a már itt lévők döntöttek kapacitásuk bővítéséről, és ezzel újabb és újabb munkahelyeket hoztak létre. A stratégia másik pozitív hatása, hogy az itt termelő vállalatok egyre inkább a termeléshez kapcsolódó szolgáltatási ágazataikat is ide hozták, és ezzel elősegítették újabb szolgáltató központok megjelenését is. Mindennek eredményeképp ma az üzleti szolgáltatások szektorából érkezik a Magyarországra irányuló beruházások jelentős hányada.

Ésik Róbert elmondta, hogy a Nokia magyarországi részlege a vállalat networks üzletágát képviseli. Ez az üzletág a cégcsoport tavalyi több mint 12 milliárd eurós árbevételéhez 11,2 milliárd euróval járult hozzá - ismertette.

A bővítést az indokolta, hogy Magyarország kiváló helyszín a szellemi termékek, például a szoftverek előállítására, hiszen számos kiváló szaktudású és kreatív gondolkodású mérnök van az országban, emellett Magyarország  versenyképes árszínvonalat biztosít - mondta Ésik Róbert, hozzátéve, hogy mindez garancia a hosszú távú jelenlétre. Elmondta azt is, hogy a Nokia 1998-ban 20 fővel kezdte meg kutatás-fejlesztési tevékenységét, ma pedig már 1200 munkavállalója van. A mostani bővítéshez a cég internetes toborzási kampányt indít a fiatal tehetségek felkutatására a www.topmernok.hu oldalon.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.