2014. március 26. 12:49

Miskolcon nyitotta meg a Bosch indítómotor és generátor-fejlesztési központját, a német cég 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez itt - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a központ legfontosabb feladata, hogy indítómotorok és generátorok egyedi típusait tervezze meg az autógyártók speciális igényei alapján, valamint támogassa a helyi gyártás tervezőmérnökeit.

Az eddig Németországban végzett vevői projektek irányítására a központ egyre több magyar mérnököt alkalmaz majd, elsősorban azért, hogy a projektvezetők a gyártás közvetlen közeléből irányítsák az új termékek sorozatgyártásának előkészítését és elindítását. A beruházás részeként az elkövetkező években tovább bővítik a tesztlabor berendezéseit.

Az egyes esetekben a Boschon belül is egyedülálló tesztberendezésekkel funkcionális- és teljesítményméréseket, valamint élettartamteszteket végeznek, így biztosítva a Miskolcon gyártott termékek magas minőségi színvonalát.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak, a klímaberendezésektől a villamos motorokon át az ablaktörlő rendszerekig újabb és újabb termékek készít, míg a 2004-ben épült első és a 2011-ben átadott második csarnokban indítómotorokat, generátorokat, befúvómotorokat, ablaktörlő rendszereket és eBike meghajtásokat gyártanak.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!