<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miskolcon nyitotta meg a Bosch indítómotor és generátor-fejlesztési központját, a német cég 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez itt - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a központ legfontosabb feladata, hogy indítómotorok és generátorok egyedi típusait tervezze meg az autógyártók speciális igényei alapján, valamint támogassa a helyi gyártás tervezőmérnökeit.

Az eddig Németországban végzett vevői projektek irányítására a központ egyre több magyar mérnököt alkalmaz majd, elsősorban azért, hogy a projektvezetők a gyártás közvetlen közeléből irányítsák az új termékek sorozatgyártásának előkészítését és elindítását. A beruházás részeként az elkövetkező években tovább bővítik a tesztlabor berendezéseit.

Az egyes esetekben a Boschon belül is egyedülálló tesztberendezésekkel funkcionális- és teljesítményméréseket, valamint élettartamteszteket végeznek, így biztosítva a Miskolcon gyártott termékek magas minőségi színvonalát.

hirdetés

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak, a klímaberendezésektől a villamos motorokon át az ablaktörlő rendszerekig újabb és újabb termékek készít, míg a 2004-ben épült első és a 2011-ben átadott második csarnokban indítómotorokat, generátorokat, befúvómotorokat, ablaktörlő rendszereket és eBike meghajtásokat gyártanak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.