2014. március 26. 12:49

Miskolcon nyitotta meg a Bosch indítómotor és generátor-fejlesztési központját, a német cég 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez itt - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a központ legfontosabb feladata, hogy indítómotorok és generátorok egyedi típusait tervezze meg az autógyártók speciális igényei alapján, valamint támogassa a helyi gyártás tervezőmérnökeit.

Az eddig Németországban végzett vevői projektek irányítására a központ egyre több magyar mérnököt alkalmaz majd, elsősorban azért, hogy a projektvezetők a gyártás közvetlen közeléből irányítsák az új termékek sorozatgyártásának előkészítését és elindítását. A beruházás részeként az elkövetkező években tovább bővítik a tesztlabor berendezéseit.

Az egyes esetekben a Boschon belül is egyedülálló tesztberendezésekkel funkcionális- és teljesítményméréseket, valamint élettartamteszteket végeznek, így biztosítva a Miskolcon gyártott termékek magas minőségi színvonalát.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak, a klímaberendezésektől a villamos motorokon át az ablaktörlő rendszerekig újabb és újabb termékek készít, míg a 2004-ben épült első és a 2011-ben átadott második csarnokban indítómotorokat, generátorokat, befúvómotorokat, ablaktörlő rendszereket és eBike meghajtásokat gyártanak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.