2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A nemzetközi E.ON csoport ultratöltő telepítési programjának keretében Európa 9 országában több mint ezer, 150 kilowattos (kW) ultragyors töltőpont telepítését irányozta elő, a fejlesztési program legelső állomásaként adtak át két töltőberendezést az egyik székesfehérvári Aldi áruház parkolójában.

Az E.ON tájékoztatása szerint a mostani kettő ultragyors töltőállomás után 2025 elejéig az Aldival együttműködésben további 14 magyarországi áruháznál telepítenek 2-2 ultragyors, 300 kilowattos töltőt. A töltők a 300 kilowattos teljesítményt megosztva, kétszer 150 kilowattot tudnak biztosítani, így összesen 30 ultragyors töltőn 60 töltőpont áll majd az autósok rendelkezésére.

A vállalat a 260 magyarországi nyilvános elektromosautó-töltője közül 146-ot jelenleg is az Aldival közösen üzemeltet - közölték.

Az E.ON az MTI megkeresésére jelezte: 2022-ben egy konzorcium részeként pályázott az Európai Unió által finanszírozott Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) közlekedésfejlesztési felhívására. A CEF2 31,7 millió euró támogatást biztosít a CONNECT-E General és a CONNECT-E Cohesion projektekben a nemzetközi E.ON csoportnak az ultratöltő-telepítésekhez. A CONNECT-E General projekt révén a vállalat Nyugat-Európában telepít, a CONNECT-E Cohesion projekt a cég kelet-európai telepítéseihez biztosít forrást, közte a magyarországi telepítésekhez is. Hozzátették, hogy az utóbbi projektben az E.ON mellett más partnerek is kaptak támogatást.

A sofőr vásárol, az autó töltődik. Fotó: Wing
A sofőr vásárol, az autó töltődik. Fotó: Wing

A 300 kilowatt teljesítményű egyenáramú töltők a leginkább elterjedt 50 kilowattos villámtöltőkhöz képest hatszor gyorsabb töltést tudnak biztosítani, így az arra alkalmas járműveknél megfelelő körülmények esetén akár egy 15 perces bevásárlás alatt is feltölthető a jármű akkumulátora - ismertették.

Az Aldi Magyarországgal együttműködésben tervezett töltőállomásokon kívül további elektromosautó-töltőpontok létesítésével kapcsolatban az egyeztetések más partnerekkel még folyamatban vannak - közölte az E.ON.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!