2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kalocsa KDNP-s polgármesterének idős édesanyja jachtot vásárolt.

Filvig Géza, Kalocsa KDNP-s polgármesterének 79 éves édesanyja birtokába került egy Crownline 270 CR típusú jacht – adta hírül a Magyar Hang a magyarországi kishajólajstrom nyilvános adatai alapján. A H-24302-es lajstromszámú hajót 2019 júliusában egyebek mellett azzal a szöveggel hirdette meg a fővárosi Wiking Yacht Club, hogy motorja 380 lóerővel repíti a háromtonnás hajótestet, amiben minden megtalálható, ami akár egy külfödli hajós túrához kell.

Egy Crownline 270 CR típusú jachtja van a kalocsai polgármester 79 éves édesanyjának.
Egy Crownline 270 CR típusú jachtja van a kalocsai polgármester 79 éves édesanyjának.
Fotó: Cownline Boats

A kilencfős befogadóképességű, 2005-ben készült hajóban van többek között teljes felszereltségű konyha, négy férőhelyes kabin, hideg és meleg víz, valamint vécé. Hogy mennyiért hirdették meg, az ma már nem látható, mint ahogyan az sem, hogy pontosan mikor került a városvezető édesanyjának birtokába. Ennek a hajótípusnak az eredeti ára felszereltségtől függően elérheti a 60 millió forintot is. Persze nem elég megvenni, további milliókba kerül a fenntartása. A téli tárolás, a karbantartás, majd a nyári szezonban a leszállítása például az Adriára, ahol a kikötőhasználat és persze a tankolás is pénzbe kerül.

Az alig 16 ezres Bács-Kiskun megyei város kormánypárti polgármesterének havi fizetése a nyilvános adatok szerint bruttó 1,12 millió forint. Legfrissebb elérhető vagyonnyilatkozata szerint más bevétele nincs, ügyvédi foglalkozását is szünetelteti. Érdekesség, hogy a polgármester 2022-es vagyonnyilatkozatában szerepel egy Maxum 1800-as motorcsónak, valamint egy 9,6 millió forintos, pénzintézettel szemben fennálló tartozás is. A Magyar Hang elküldte kérdéseit a polgármesternek az üggyel kapcsolatban, de egyelőre nem kapott választ. A kormánypártok újraindítják Filvig Gézát Kalocsa polgármesteri posztjáért.

A Mfor sorozatot készített a jövő vasárnapi önkormányzati választásokra, amelyek bemutatják a kiemelkedően fontos városokban kialakult helyzetet és az esélyeket. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!