1p

Ez a szlogen nem sikerült igazán lenyűgözőre.

Nem mindenki rajong Magyarország szlogenválasztásáért az Európai Unió Tanácsának soros elnökségére – írja a Politico. A cikk emlékeztet, Budapest a “Make Europe Great Again” (Tegyük újra naggyá Európát), Donald Trump 2016-os választási szlogenje (“Make America Great Again”) után koppintott jelmondattal vág majd bele az uniós soros elnökségbe.

Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke kedden röviden, de élesen értékelte a Trump-szlogen magyarítását – nevetve csak ennyit mondott:

Hát, nem túl eredeti, nem igaz?

Jourová a megjegyzést  az Általános Ügyek Tanácsának ülése után tette, ahol a blokk értékeinek budapesti semmibevétele volt a téma. Jourová elmondta, hogy a Bizottságnak észrevételei vannak a magyarországi sajtószabadsággal és jogállamisággal kapcsolatban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!