2p

Az európai parlamenti képviselőségért járó fizetés mellett szépen hoz a konyhára az ügyvédi praxis. 

Deutsch Tamás egyéni ügyvédként majdnem megháromszorozta havi extra bevételét, hogy európai parlamenti képviselősége mellett saját állítása szerint is csupán akkor foglalkozik ügyvédi munkával, amikor ideje engedi. A magyar EP-képviselők közül az övénél több mellékjövedelme csak egynek van - írja a hvg360. 

Szép summát keres
Szép summát keres
Fotó: MTI

Egy nemrég nyilvánosságra került jelentés szerint a 705 fős Európai Parlament tagjai közülük 180-an kapnak fizetést valamilyen mellékállásból, ami a képviselők nyilvánosan elérhető jövedelembevallásából is kiderül. Ezen fel kell tüntetni, hogy milyen forrásból, milyen mértékű bevételre tesz szert az adott képviselő, ami elsősorban a tevékenységeik közötti összeférhetetlenség kizárását szolgálja, illetve annak feltárását, hogy külső befolyástól mentesen végzik-e az európai ügyek képviseletét.

“Főállásukért”, a képviselőségért nettó 7584 euró, mintegy 3 millió forint tiszteletdíj jár a képviselőknek – ezen felül kapnak még egyebek mellett általános és utazási költségtérítést. 

Mint EP-képviselő, természetesen Deutsch Tamás is közzétette bevallását mellékjövedelmeiről. Ebből kiderül, hogy Deutsch egyéni ügyvédként dolgozik a képviselőség mellett, és úgy tűnik, egyre jobban megy a praxisa. Míg a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakra bruttó 1500 euró (kb. 585 ezer forint) havi jövedelmet tüntetett fel, addig ez mostanra 1,5 millió forintra emelkedett – ezzel neki van a második legtöbb mellékjövedelme a magyar EP-képviselők közül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!