2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A miniszterelnök fia szerint busás hasznot hozna, ha polgárháborús környezetbe küldene a "békepárti" Magyarország a katonáit.

A VSquare írta meg, hogy még kormánykörökben is kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy miért is tervez Magyarország kétszáz katonát küldeni a polgárháború szélén álló afrikai országba, Csádba.

A missziót a színfalak mögött szervező Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia a kormányzati forrásokra hivatkzó VSquare szerint az akciót zárt ajtók mögött

"olyan busás haszonnal járó nyersanyagok megszerzésével magyarázta, mint a nyersolaj vagy az uránérc".

Csakhogy a VSquare-t szemléző hvg.hu szerint

nem világos, hogy Magyarország miként tudna profitálni ezekből az erőforrásokból, hiszen egyrészt messze vannak, másrészt pedig Magyarországnak nincs meg a technológiája a feldolgozásukra. Jelenleg ugyanis a magyar olajfinomítók és a paksi atomerőmű csakis az orosz nyersolajjal, illetve nukleáris fűtőanyaggal kompatibilis, ez pedig azt jelenti, hogy az ifjabb Orbán által vizionált bombaüzlet nem nagyon jöhet létre orosz közreműködés nélkül."

A csádi misszió orosz szálairól laptársunk, a Privátbankár külpolitikai szakértője, Káncz Csaba is írt korábban, cikke ide kattintva olvasható>>>

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!