2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.

"Pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője. Elnök úrral egyeztetni fogjuk a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozását a néppárti frakcióhoz", jelentette be Magyar Péter Facebook oldalán. Hozzátette: képviselőik belépését a Néppárt elsöprő többsége támogatja.

A Tisza Párt alelnöke egyúttal bírálta a néppárti frakcióban ülő, KDNP-s Hölvényi Györgyöt, aki szerinte "jó fideszes propagandista módjára valótlanságokkal traktálja a néppárti kollégáit". Ő és a fideszes politikustársai ugyanis "a kampányban háborúpártisággal és a sorkatonaság újbóli bevezetésének hazugságával támadták Manfred Webert", tette hozzá.

Feledy Botond külpolitikai elemző laptársunknak, a Privátbankárnak korábban azt mondta, hogy nagyon jól járhat a Tisza Párt a néppárti tagsággal. Így ugyanis "birtokában lesz bizonyos információs csatornáknak, pozíciókat kaphat a pártban vagy a frakcióban, és ügyesen építkezve vissza tudja szerezni a magyar pozíciókat a legnagyobb európai parlamenti pártban. Ez még komoly veszteségeket okozhat Orbánnak."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!