2p

Szépen kikerülte a válaszadást a legfőbb ügyész. 

A 24.hu vette észre, hogy a független képviselő április 12-én kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, miután információi szerint az ezt megelőző héten az ügyészség kihallgatta titokban a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert. Hadházy a cikk szerint a következő kérdésekre várt választ:

  • Rogán Antalt tanúként hallgatta ki az ügyészség?
  • Milyen jellegű volt a kihallgatás?
  • Magatartásával, nyilatkozatával elősegítette a felderítését?

A válaszból a nagy semmi derült ki
A válaszból a nagy semmi derült ki
Fotó: MTI

A kérdésre – talán nem meglepő módon – nem érkezett érdemi válasz, Polt Péter a nyomozás érdekeire hivatkozott, és a 24.hu cikke szerint azt írta, hogy „a Fővárosi Nyomozó Főügyészség Magyar Péter február közepén közzétett Facebook-nyilatkozatai alapján vesztegetés feljelentésének elmulasztása és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást február 21-én, egy magánszemély feljelentése alapján”.

A portál emlékeztet, a Polt Péter által jelzett időpontban Magyar Pétert még nem hallgatta ki az ügyészség, jóval később tette közzé hangfelvételét is, amelyen volt felesége, Varga Judit még igazságügyi miniszterként beszél. Hadházy Ákos azon kérdését, hogy valóban kihallgatták-e Rogán Antalt, azonban tényleg nem válaszolták meg.

Akiket kihallgattak

Azt a legutóbbi Kormányinfó óta tudjuk, hogy a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Gulyás Gergelyt tanúként kihallgatták, míg a volt igazságügyi miniszter Varga Juditot már március végén meghallgatták

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!