2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vitézy Dávid 395 szavazattal, Karácsony Gergely pedig 112 szavazattal kapott többet az újraszámlálás után. Ez azt jelenti, hogy nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert.

Vitézy Dávid 395 szavazattal, Karácsony Gergely pedig 112 szavazattal kapott többet az újraszámlálás után. Ez azt jelenti, hogy nem tudta behozni a kihívó a jelenlegi polgármestert. A két jelölt között mindent összeszámolva csupán 41 szavazat különbség lett a végére, nyert Karácsony Gergely, derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyhangú döntéséből.

Két és félóra késéssel hozta nyilvánosságra az eredményt az NVB.Több mint 500, most érvényesnek elismert szavazat volt érvénytelennek nyilvánítva. Ezzel egyébként tulajdonképpen megcáfolódott az a Vitézyék által hangoztatott tétel, hogy "ezres nagyságrendben" voltak Vitézyre és Szentkirályi leadott, egyérteműen érvényes, de félreszámolt szavazólapok az érvénytelennek nyilvánított szavazólapok között - erre hivatkozva adta be Vitézy az újraszámolási indítványát.

Lapunknak az NVB egyik tagja azt mondta, hogy a számolás végén 52 olyan szavazólap volt, ahol kis túlzással a "VAR vonalazása" döntött arról, az iksz két szára belül vagy kívül metszi-e a kört, meg hogy a felcicomázott, kidíszített szavazólapon a díszítésben levő forma érvényes- e.

„Nyertünk elsőre, nyertünk másodjára is. És ha kell, nyerünk harmadjára és negyedszerre is” – mondta az Nemzeti Választási Iroda előtti utcán híveinek Karácsony Gergely azután, hogy az NVB kihirdette, hogy az újraszámlálás alapján is ő nyerte a vasárnapi főpolgármester-választást.

Az NVB Vitézy Dávid egy másik, a szavazólapokon Szentkirályi nevének "alig észrevehető" kihúzására hivatkozó beadványát elutasítva úgy döntött, hogy sem a 4. sem a 7. kerületben nem kell megismételni a választásokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!