2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lengyel médiahatóság visszautasította Mészáros Lőrinc ajánlatát. 

Visszavetette a lengyel médiahatóság a Mészáros Lőrinchez kötődő TV2 Média Csoport Zrt. terjeszkedését, miután hiába pályázták meg a digitális földfelszíni sugárzás (DVB-T) lehetőségét – írja a Telex a lengyel SatKurier híre alapján.

A cél két új csatorna kiválasztása volt a MUX 8 platformra, ide végül a Republika és a wPolsce24 csatornákat választották ki. A TV2 Média csoport korábban Szerbiában is próbálkozott, ott sem sikerült a frekvenciapályázaton nyerniük, ellenben Szlovéniában igen, itt Planet TV néven működtetnek egy tévécsatornát.

Donald Tusk folyamatosan tisztogatja a lengyel médiapiacot
Donald Tusk folyamatosan tisztogatja a lengyel médiapiacot
Fotó: Depositphotos

A lap szerint az új, Donald Tusk vezette koalíciós kormány egy jogi kiskapura hivatkozva egy héttel a beiktatása után, 2023 december közepén eltávolította a PiS-féle vezetőséget, és új embereket nevezett ki a lengyel közszolgálati médiumok, a TVP köztévé, a Polskie Radio és a PAP hírügynökség élére.

Tuskék szerint a közmédia működése törvénysértő volt, mivel az kimondja, hogy semlegesnek kell lennie, ehelyett a PiS szócsöveként használták. Korábban a köztévé egyik vezető munkatársa is arról beszélt, hogy a 2023-as választási kampányban „még a ’70-es évek kommunista rendszerénél is silányabb propagandát” műveltek az adófizetők pénzéből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!