2p

Június 13-án 13 órától újra lehet Ubert rendelni Budapesten – jelentette be a cég hazai leányvállalatának vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón. Az Uber 2016 után tér vissza Magyarországra, az applikáció-alapú személyszállítási piacon ezzel éles verseny veheti kezdetét a Bolttal.

A legjobb stratégia nem lépést tartani a változásokkal, hanem diktálni a trendeket Nagy Elek szerint, aki a Főtaxi tulajdonosa, amely cégcsoportja, a Lexholding Zrt. része. A velük partnerségben piacra lépő Uber csütörtökön nyomta meg a startgombot.

Az ennek apropóján szervezett sajtótájékoztatón az üzletember elmondta: a fejükbe vették, hogy megreformálják a taxispiacot, együttműködve az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel.

A nagyvállalkozó szerint a két cég, a Főtaxi és az Uber együtt többre megy a hazai piacon, mint külön-külön. Nagy Elek előrebocsátotta, az F-Mobilitás Kft.-n keresztül, ami a Főtaxi leányvállalata, kiváló feltételeket kínálnak az utasoknak, de a sofőröket is olyan csomaggal várják, hogy valóban érdemes legyen hozzájuk csatlakozni.

Újra itt az Uber
Újra itt az Uber
Fotó: Depositphotos

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az első három hónapban jutalékmentesen dolgozhatnak a feltételeknek megfelelő sofőrök."

Az utasoknak is szól ajánlat: június 30-ig három alkalommal ingyenesen próbálhatják ki a szolgáltatást 5000 forintos értékhatárig. 

Arról már a Telex-ben beszélt a cég ügyvezetője, Kardos Eszter, hogy a flottánál 2500-an kezdték meg a regisztrációt. Nagyon fontos, hogy ezek a sofőrök független szolgáltatók, tehát akkor és ott dolgozhatnak, amikor szeretnének.

"Várunk új taxisofőröket, ugyanakkor a tapasztalt taxisofőröket is örömmel fogadjuk. A nagy számok törvénye alapján valószínűleg konkurens nagy taxitársaságoktól is fognak majd érkezni, de erről csak spekulációkat tudunk megosztani.

Pont fordítva, egy bizonyos százalékot kell fizetniük a fuvardíjból nekünk. Ez a következő három hónapra nulla százalék azoknak a sofőröknek, akik május 24-éig feltöltötték a regisztrációs dokumentumokat. Akik nem a legelsők között csatlakoztak, öt százalékos jutalékot fizetnek a Ubernek az app használatáért" - jelentette ki az ügyvezető. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!