2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A békemenet vége után sajtótájékoztatót tartott Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke, amelyen elmondta: el
akarják érni, hogy a hatóságok leállítsák a Fidesz félelemkeltő háború reklámkampányát.

Egy órával a békemenet után sajtótájékoztatót tartott Magyar Péter, a Tisza párt alelnöke - írja a hvg.hu.

Ezt megelőzően délben interjút adott a Partizánnak. Ebben többek között arról is beszélt: nem tud, de nem is akar versenyre kelni a Fidesz-KDNP mozgósításával. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a békemeneten tartott beszédében minden korábbinál nagyobb offenzívát ígért, ez a gyakorlatban várhatóan azt jelenti, hogy több millió otthonba látogatnak el a június 9-i választás előtt.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AkvX5qQwexk?si=9Whk0Gj3jDunz-85" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Magyar szerint a Fidesz valójában a háború partján áll, mert katonákat küld Csádba és fegyvergyárakat épít Magyarországon. Hazugságnak nevezte, hogy a Tisza párt szeretné a hadkötelezettség visszahozatalát. Szerinte ezt a KDNP és Kövér László kezdeményezte. Azzal kapcsolatban, hogy a Tisza párt szeretne a Fidesz szerint háborúpárti Európai Néppárthoz csatlakozni, megjegyezte, hogy a KDNP most is tagja ennek a pártnak. Magyar szerint a Fidesz háborús témájú kampányával káros tartalmakat zúdít a magyarokra. A gyerekek a most futó hirdetések miatt félnek, hogy apjukat elviszik katonának, illetve hogy mind meghalunk.

Újabb lépésekre készül
Újabb lépésekre készül
Fotó: Mfor/Izsó Márton Artúr

A félelemkeltő kampány leállítása érdekében, az NMHH-hoz, illetve a jövő nemzedék ombudsmanjához fordulnak. Emellett Magyar Péter feljelentést tesz a miniszterelnök ellen rágalmazás miatt, miután Orbán Viktor szerint az ellenzék háborút akar Ukrajnában. Ezt hétfőn tervezi benyújtani. Magyar ezek után az egészségügy állapotáról beszélt rengeteg statisztikát idézve a várható élettartamról, a halálozásról, az orvosellátottságról. Ezzel reflektált Orbán Viktor kijelentésére, miszerint a háború emberáldozata hatalmas. „Az unióban Magyarországon halnak meg a legtöbben, ami szűréssel vagy egészséges életmóddal megelőzhető lett volna” – mondta a politikus.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!