3p

A húsvéti ünnepekre a politikusok is nagy lelkesedéssel készültek, hiszen a pihenős képek, családi fotók és a házi hagyományok bemutatásával igen szép elérést és interakciókat lehetett összeszedni a közösségi médiában is. De kinek sikerült ezúttal ez a legjobban? Megnéztük.

Orbán Viktor

Kezdjük elsőként a húsvétot mindig jó érzékkel megragadó miniszterelnökkel, aki a korábbi években többek közt sonkavásárlással és locsolkodással is "támadta" már követőtáborát. Legsikeresebb posztjával ezúttal a Karmelita kolostor udvarában felvett rövid videóval jelentkezett be. Ebből többek közt megtudhattuk, hogy kölnivel locsol, tormát eszik, és a sós kalácsot preferálja. Mindezt cikkünk írásáig 18,1 ezren kedvelték, és további 3 ezren kommentelték.

Gulyás Gergely

Az éppen gerincműtétje után lábadozó Miniszterelnökséget vezető miniszter is beköszönt az ünnepek alkalmából, és ezzel a képpel kívánt szép húsvétot követőinek. Orbán Viktor szintjétől azonban nagyon messze esett, hiszen 3,3 ezer kedvelő mellett csak valamivel több mint 300 kommentet kapott.

Varga Mihály

A pénzügyminiszter kedden Kínába érkezett, így húsvéthétfőn is dolgozott, ünnepi posztjában is erről emlékezett meg. Varga Mihály kolléganőit is meglocsolta – az erről közzétett bizonyítékot 2,7 ezren kedvelték, nagyjából 120-an pedig kommentelték.

Lázár János

Az építési és közlekedési miniszter egyszerűre vette a formát, és mindössze egy sablonképpel köszönt be húsvét alkalmából. Ehhez 2,8 ezer kedvelő mellett több mint 350 hozzászólás is érkezett.

Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter nem szentelt külön posztot az ünnepnek, de így is megemlítette, ugyanis nagyon megörült az amerikai bajnokságban játszó Gazdag Dániel góljának. Erre 1,9 ezer kedvelés, és 163 válasz jött.

Gyurcsány Ferenc

A volt miniszterelnök nemcsak a keresztény húsvétra emlékezett, hanem megemlítette a zsidó Pészahot (ez egyébként majd április vége felé esedékes), valamint az iszlám tavaszünnepet is. Gyurcsány Ferenc az élet ünneplésére szólított, ezt 2,6 ezer követője kedvelte, míg nagyjából 240-en kommentelték is.

Magyar Péter

A ismertebb politikai szereplők azonban csúnyán alulmaradtak ezen a húsvéton, hiszen Magyar Péter toronymagasan a legtöbb interakciót gyűjtötte. Legnépszerűbb a barátnőjével, Vogel Evelinnel közös, mezítlábas kirándulós fényképe volt, amelyre 38 ezer kedvelés érkezett, míg 2,9 ezer követője kommentelt is.

Ha arányosítunk, a különbség még nagyobb

Az rögtön látszik a posztokat elnézve, hogy egyedül Orbán Viktor és Magyar Péter mozog egy síkban az interakciók számát elnézve, más politikusok meg sem közelítik az általuk elért szintet. De nézzük, hogy a toplista két vezetője hogyan teljesített akkor, hogyha követőszámukhoz viszonyítjuk a lájkokat. Cikkünk írásának pillanatában

  • Orbán Viktor Facebook-oldalát 1,2 millióan,
  • Magyar Péter Facebook-oldalát 224 ezren követik.

Ezen adatokkal kalkulálva a miniszterelnök legnépszerűbb ünnepi posztját követőtáborának valamivel több mint 1 százaléka kedvelte. Magyar Péter ezzel szemben sokkal jobb arányt tudott felmutatni, hiszen követőinek közel 17 százaléka nyomott rá a kedvelés gombra – ezzel jócskán megelőzve a korábbi évek rendszeres lájkgyőztesének számító Orbán Viktort.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!