1p

Kíváncsian várjuk a szavazás eredményét.

Nem lehet kétséges, hogy megint átmegy a kormánypártok emberei által most benyújtott három módosítási javaslat, amelyek a parlament.hu-n jelentek meg.

1. Meghatározták a gyermek sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények körét. A köztársasági elnök nem gyakorolhatja egyéni kegyelmezési jogát. Újdonság, hogy az igazásügyi miniszter ellenjegyzésére már nem lesz szükség a kegyelmi döntéseknél.

2. A Magyar Honvédség katonai műveleteinek, állomásozásának és más, határátlépéssel járó csapatmozgásának, valamint a külföldi fegyveres erők Magyarország területét érintő katonai műveleteinek, állomásozásának és más, határátlépéssel járó csapatmozgásának engedélyezésével összefüggő alapvető szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.

3. Ha elfogadja a kormánytöbbség, akkor ezentúl az Országgyűlés alkotmányozó többsége kell ahhoz, hogy az EU közös hitelfelvételeiben részt vegyen Magyarország. Eddig erre csak a Helyreállítási Alapnál volt példa, erről mostanáig a kormány dönthetett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!