3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia.

Már egy hónap sincs hátra a június 9-én, vasárnap egyidőben megrendezendő önkormányzati és európai uniós választásokig. A korábbi voksolásokhoz képest a mostani kétségtelenül izgalmasabbnak ígérkezik. Annak köszönhetőn, hogy Novák Katalin pedofilbotrány miatti köztársasági elnöki lemondása követően berobbant a közéletbe Magyar Péter.

Akinek megítélése szinte naponta változik, egyebek mellett annak hatására is, hogy a Tisza Párthoz való csatlakozásával végképp politikussá vált egykori Diákhitel Központ-vezér, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje igencsak sűrűn hallatja a hangját. Hogy ezek a megnyilatkozások mennyire megosztják a szavazóképes polgárokat, azt az is jelzi, hogy a rendszerváltás óta még soha nem volt ennyire eltérő a hazai közvélemény-kutatók véleménye.

Május 23-án, csütörtökön Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója lesz a Klasszis Klub vendége
Május 23-án, csütörtökön Somogyi Zoltán szociológus, a Political Capital társalapítója lesz a Klasszis Klub vendége
Fotó: Facebook

Így nem könnyű a Magyar Péter-jelenséget boncolgatni, de azért mi megpróbáljuk a Klasszis Klubban Somogyi Zoltán szociológussal, a Political Capital társalapítójával. Természetesen valamennyi olyan kérdést körbe szeretnénk járni, ami ma alighanem mindenkit foglalkoztat. Például, hogy mennyi voksot szerezhet Magyar Péter pártja, kiktől vehet el szavazatokat, a kormánypártoktól, vagy az ellenzéktől, hány olyan szavazót mozgathat meg, akik az ő felbukkanása nélkül nem fáradtak volna az urnákhoz? S valóban Orbán Viktor alternatívája-e Magyar Péter vagy éppen ellenkezőleg: csak egy színjáték szemtanúi vagyunk, amely egy ördögi forgatókönyv alapján íródik, miszerint Orbán megteremtette a saját ellenzékét és a végén összenő, ami összetartozik, azaz Magyar lemond a javára?

Aztán az is érdekes, mi következhet a választások után? Magyarország Európai Unióban meglévő pozícióját a végeredmény megváltoztathatja-e és ha igen, mennyiben? Hozzájuthatunk-e a minket a Covid miatt létrehozott helyreállítási alapból megillető, ám az Európai Bizottság által a jogállamisági aggályok miatt befagyasztott 20 milliárd eurós forráshoz? S mi várható a július 1-jétől ketyegő féléves soros elnökségünktől?

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban szokás szerint nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Somogyi Zoltánnak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A május 23-án, csütörtökön 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!