2p

A magyar kormányfő egy német lapinterjúban beszélt erről.

Orbán Viktor saját bevallása szerint „nagyon szomorú" volt, amikor a magyar válogatott 2:0-ra kikapott a német tizenegytől a jelenleg is zajló németországi foci-Eb csoportmeccsén. Erről a Berliner Morgenpostban megjelent interjúban beszélt, amelyet laptársunk, a Privátbankár szemlézett.

„Van egy tisztázatlan probléma közöttünk: 1954…”, tette hozzá, majd nevetve így folytatta: „Ezt nem lehet így hagyni. Esélyt kell kapnunk arra, hogy revanst vegyünk ezért egy döntőben, és legyőzzük Németországot”.

Orbán Viktor a magyar-német Eb-meccsre készülve
Orbán Viktor a magyar-német Eb-meccsre készülve
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az interjúban Orbán Viktort természetesen nagyrészt politikai témákról, többek között az ukrán-orosz háborúról is kérdezték, ezen belül például arról, hogy szerinte Ukrajnának le kellene-e mondania területekről a béke érdekében. A kormányfő erre konkrétan nem válaszolt, ehelyett azt mondta: „Nem is tudjuk pontosan, hogy mi lenne az orosz reakció arra, ha az Egyesült Államok vezetése azt mondaná: figyeljetek, holnap reggel megállítjuk a gyilkolást és tárgyalni kezdünk.”

Az újabb felvetésre, hogy tényleg azt hiszi, így véget érne a háború, a magyar kormányfő azt felelte: „Ez egy esély lenne. Nem tudjuk, hogy mi történne. Soha nem próbáltuk ki." Szerinte Donald Trump „az egyetlen ember az univerzumban, aki képes lenne a döntő telefonhívásokat lebonyolítani Kijevvel és Moszkvával.”

A teljes cikket a Privátbankáron olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!