2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Már csak egy hétig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyékbe azok, akik az európai parlamenti (EP-) választáson Magyarország 147 külképviseletének egyikén szeretnének szavazni. Már csaknem 15 ezren szerepelnek a külképviseleti névjegyzékben.

 Az EP-választáson azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik a voksolás napján, június 9-én nem tartózkodnak Magyarországon, az ország 147 külképviseletén - nagykövetségén és konzulátusán - szavazhatnak. Ehhez május 31-én 16 óráig kell kérniük a külképviseleti névjegyzékbe vételüket. A kérelem benyújtható személyesen, kézbesítési meghatalmazott útján vagy elektronikus azonosítást követően elektronikusan a www.valasztas.hu vagy és a www.magyarorszag.hu honlapon.

A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

Még egy hétig lehet regisztrálni
Még egy hétig lehet regisztrálni
Fotó: Depositphotos

Voksolni a külképviseleteken a magyarországi szavazás napján, helyi idő szerint reggel 6 és este 7 óra között lehet, kivéve az amerikai kontinenst, mert ott - az időeltolódás miatt - június 8-án, szombaton lesz a szavazás.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu péntek reggeli adatai szerint eddig 14 847-en jelezték, hogy a külképviseletek valamelyikén kívánnak voksolni az EP-választáson. A legtöbben, 1497-en a londoni külképviseletet jelölték meg, 1014-en szavaznának Hágában, 955-en Brüsszelben, 721-en Münchenben, 684-en Bernben. Ötszáznál többen szerepelnek a külképviseleti névjegyzékben még Berlinben (587), Stuttgartban (671) és Bécsben (517).

Phnom Penhben (Kambodzsa), Kampalában (Uganda) és Montevideóban (Uruguay) egy-egy választópolgár szerepel a külképviseleti névjegyzékben.

A 2014-es EP-választáson 98 külképviseleten lehetett szavazni, 2019-ben pedig már 134-en. 2019-ben egy héttel a voksolás előtt 14 054-en voltak a külképviseleti névjegyzékben, a szavazás napjára ez a szám 20 291-re nőtt.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!