2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A választási névjegyzék szerint több mint 800 fő van bejelentve a Máltai Szeretetszolgálat I. kerületi 77 férőhelyes Idősek otthonába, akik többsége venezuelai menekült. A Párbeszéd szerint mindez a választások eredményét is befolyásolhatja.

A kerület fideszes polgármesterjelöltje szerint csak a menekültek elleni uszításról van szó – számol be róla az RTL híradója. Bár a kapun nem jelzi semmi, az I. kerületi Fő utcában működik a Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Idősek Otthona. A 77 férőhelyes intézményben elsősorban beteg, önellátásra képtelen idősek laknak. Csakhogy a választási névjegyzék május 7-i adatai szerint több mint tízszer ennyi ember van ide bejelentve. Az adatokat a Párbeszéd kérte ki.

A Máltai Szeretetszolgálat sok helyen aktív
A Máltai Szeretetszolgálat sok helyen aktív
Fotó: Máltai Szereteszolgálat

840 ember van bejelentkeztetve, ami elképesztően nagy szám, hiszen abban a körzetben 2650 választásra jogosult lakik. De azt is pontosan tudjuk, hogy milyen szoros volt itt a polgármesterjelöltek közötti verseny 2019-ben, V. Naszály Márta mindössze 121 szavazattal előzte meg a Fideszes riválisát – mondta a híradónak Tordai Bence, a Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője.

A korábbi választáson Tordai Bence bizakodó volt
A korábbi választáson Tordai Bence bizakodó volt
Fotó: Facebook / Tordai Bence

A Párbeszéd szerint tömeges betelepítésről van szó. Úgy tudják, az idősek otthonába bejelentettek jelentős része venezuelai menekült. „Kiszolgáltatott helyzetben vannak, ahogy bejelentkeztették őket, azért felmerül a gyanú, hogy le is tudják szavaztatni őket egy önkormányzati választáson” – tette hozzá.

A kerület fideszes polgármesterjelöltje, Böröcz László erre úgy reagált: „Elítéljük, V. Naszályi Márta szinvonaltalan uszítását a diktatúrából menekült honfitársainkkal szemben.”

Az önkormányzati választásokon azonban így is szavazhatnak. Ha van magyar lakcímük, akkor ehhez regisztrálniuk sem kell a menekülteknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!