2p

A Készenléti Rendőrség elrendelte a nyomozást.

A DK-s Vadai Ágnes azután fordult írásbeli kérdéssel Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy kiderült, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tudott a 2021 őszén történt orosz kibertámadásokról, amiket a 2022-es választást megelőzően még kampányhazugságnak neveztek. A támadásról a Direkt36 számolt be először 2022 tavaszán, idén májusban pedig a 444 újabb bizonyítékokat mutatott be az esetről.

Vadai szerint az eset felveti a kémkedés, a bűnpártolás, a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúját is, ezért szerinte a Legfőbb Ügyészségnek valamit kezdenie kéne vele. „Az ügyészség a törvény rendelkezése alapján eddig is köteles lett volna és köteles lenne kivizsgálni az említett jogügylet vonatkozásában esetlegesen megállapítható jogellenes cselekményeket és az esetleges törvénysértésekkel kapcsolatos büntetőjogi és egyéb más jellegű jogi felelősséget” – írta a DK-s képviselő.

Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai kérdéseit, ezért azokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította elbírálásra – derült ki a legfőbb ügyész június 7-i válaszleveléből. A Készenléti Rendőrség pénteken arról tájékoztatta Vadai Ágnest, hogy nyomozást folytatnak a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 423. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő információs rendszer vagy adat megsértése vétség és más bűncselekmények gyanúja miatt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!