3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Vitézy Dávid szerint Orbán Viktor engedi a mélyen Budapest-ellenes politikát, ő maga ellenzéki, de nem támogatja azt az ellenzéki hozzáállást, hogy a főpolgármesternek országos szinten kell politizálnia. Magát várospolitikai értelemben zöldpolitikusnak vallja, világnézetét tekintve sosem volt jobboldali. Azt is elárulta, melyik kerületi polgármestert tartja a legjobbnak, és ki a legsikertelenebb.

Orbán Viktor felel azért a mélyen Budapest-ellenes politikáért, amit Lázár János is képvisel – véli Vitézy Dávid. A főpolgármester-jelölt a 24.hu-nak adott interjújában azt mondta, nála 2022 végére jött el az a pont, amikor a kormányzathoz köthető keretek között semmilyen érdemi szakmai munkát nem tudott már végezni.

A korábbi államtitkár ma már ellenzéki politikusnak tartja magát. Mint fogalmaz, egy ellenzéki párt támogatja, és nem a kormány politikáját szeretné Budapesten képviselni, hanem éppen annak ellenére indult el. Hozzátette: nem ért egyet azzal az ellenzéki felfogással, amit Karácsony Gergely testesít meg, hogy országos szinten kell politizálni egy főpolgármesternek, és azzal sem, hogy az ország visszafoglalásának edzőtáboraként tekintsünk a Városházára.

Vitézy Dávid: a főpolgármesternek nem országos szinten kell politizálnia
Vitézy Dávid: a főpolgármesternek nem országos szinten kell politizálnia
Fotó: Facebook / Vitézy Dávid

Az interjúban szóba került, hogy habár nem értett egyet a CEU elüldözésével, ám úgy érezte, a MÁV akkori vezetőjeként, azaz állami cég vezéreként nem kell ezzel foglalkoznia a nyilvánosság előtt. Úgy véli, az eddigi bal- és jobboldali meghatározást már nehéz értelmezni, ő várospolitikai értelemben zöld, és

leszögezte, világnézeti értelemben sosem volt jobboldali,

hanem zöld várospolitikus, ezért is vette jó néven az LMP támogatását.

Közölte, egy pillanatig sem vetődött fel, hogy ő legyen a Fidesz főpolgármester-jelöltje, mivel a kormánypárt budapestiekkel szemben képviselt politikáját nem tudja képviselni. Vitézy szerint Budapesten minden érdemi beruházás leállt, kivéve a Vár szimbolikus újjáépítését, vidéken vasútvonalakat zárnak be, és minden vasúti járműbeszerzést leállítottak, amiket elindítottak.

„Ha a nagy állami rendszerek 21. századi átalakítása van terítéken, bátortalanság jellemzi a kormányt”

– mondja a főpolgármester-jelölt, aki szerint kizárt, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje visszalépjen az ő javára. A regnáló főpolgármesterrel kapcsolatban pedig megjegyezte, sosem mondta, hogy Karácsony Gergely tönkre akarja tenni a várost, de ettől még sikertelen főpolgármester. Mint fogalmaz, hisz abban, hogy tudná ezt a feladatot jobban csinálni, mint ő.

Vitézy elárulta a kedvenc budapesti kerületi polgármestere Őrsi Gergely, aki pártokon felül álló konszenzust hozott létre a II. kerületben, számára ez a szerepfelfogás mintaértékű. A legrosszabb kerületvezetőnek pedig Niedermüller Pétert, Erzsébetváros első emberét nevezte meg, ugyanis – vélte – a VII. kerületben öt év alatt nem történt semmi előrelépés.

A főpolgármester-jelölt szerint Budapestért a mai anyagi keretek közt is sokkal többet lehet tenni, ugyanis a fővárosi költségvetésen belül is van mozgástér, illetve a magántőkét is jobban be lehetne vonni a fejlesztésekbe.

„Ingatlanfejlesztőket bevonni, hogy bérlakások épüljenek, és kollégiumi férőhelyek”

– mondta Vitézy, aki szerint verseny helyett „az államszocializmus nyelvi készlete kezd visszajönni”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!