2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az ukrán elnök szerint az orosz csapatok pozícióik megerősítésére használnák fel a tűzszünetet. Háborús hírek.

  • Volodimir Zelenszkij reagált a hírre, miszerint Vlagyimir Putyin kész lenne tűzszünetet kötni, amennyiben Ukrajna lemondana az oroszok által megszállt területeiről. Az ukrán elnök az Orda nevű kazah portálnak adott interjújában azt mondta, hogy nagyon veszélyes lenne számukra most egy tűzszünet. Ugyanis az orosz csapatok pozícióik megerősítésére használnák fel a tűzszünetet. Például a frontra küldenék azokat a harci eszközeiket, amiket eddig az ukrán tüzérség miatt nem tudtak odaszállítani.
  • Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint az atlanti szövetség nem lesz részese az ukrajnai háborúnak, és nincsenek tervek NATO-alakulatok ukrajnai állomásoztatására sem. Stoltenberg a The Economist című brit hetilap online kiadásán megjelent nyilatkozatában hangot adott ugyanakkor annak a véleményének is, hogy a NATO-országok enyhíthetnék azokat a korlátozásokat, amelyeket az általuk Ukrajnának szállított fegyverek orosz területen lévő célpontok elleni bevetésére szabtak.

  • Az ukrán hadsereg egy orosz Szu-25-ös repülőgép felszámolásáról számolt be. A hírek szerint az orosz repülőgépet a 110. különálló gépesített dandár katonái semmisítették meg.

  • Ukrajna Állami Nyomozó Iroda vizsgálatot indított a 125. dandár és alárendelt egységei ellen Harkiv megye felkészületlensége és a védekezés nem megfelelő megszervezése miatt – derült ki szombaton bírósági iratokból. Oroszország május 10-én új offenzívát indított Harkiv megye északi részén, a dokumentum szerint pedig a 125. ukrán dandár és alárendelt egységei nem szervezték meg megfelelően az állások védelmét.

  • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szombaton ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos napi jelentését, melyben ezúttal az orosz védelmi minisztériumot érintő sorozatos korrupciós botrányokról értekeztek. Vagyim Samarin altábornagyot, Oroszország vezérkari főnökhelyettesét május 23-án előzetes letartóztatásba helyezték kenőpénz elfogadása miatt. Erre azt követően került sor, hogy Szergej Sojgu korábbi védelmi minisztert május 12-én menesztették a pozíciójából.

MTI, Portfolio, Infostart, VG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!