<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A parlamenti szakbizottság javaslata alapján szükséges és helyes is a háromhavi jutalom.

A 24.hu vette észre, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a szakbizottság által a parlament elé benyújtott jövő évi költségvetési tervezete három havi jutalmat irányoz elő a hatóság munkatársainak. Ez összesen közel 2 milliárd forintot jelent, fejenként és átlagosan pedig nagyjából 3 milliós jutalmakat feltételez.

A terv 3 havi jutalommal számol, amely teljesítményértékeléshez van kötve. A hatóságnál félévente teljesítményértékelés történik, a hatóság speciális feladataival összhangban. A hatóság elnöke saját hatáskörben jogosult megállapítani a hatóságnál dolgozó köztisztviselőkre vonatkozó (vezetők és beosztottak egyaránt) személyzeti és bérpolitikát. A teljesítményértékelési rendszerben meghatározott szempontok szerint végzett értékelés alapján minden munkavállaló évente maximum 3 havi bérének megfelelő teljesítménybérben részesülhet

- derül ki a javaslatból.

A teljesítményértékelés az elmúlt évek adatai alapján inkább formaságnak tűnik, a 24.hu ugyanis megnézte, hogy a korábbi években hogy alakultak a jutalmak, és azt találta, hogy a jutalomra elkülönített összeget az előző két évben szinte teljes egészében ki is fizették az NMHH ezek szerint szorgos munkatársainak.

A lap megkérdezte a hatóságot is a jutalmakról.

"A kérdésben jelzett előirányzott jutalom egy keret, amely nem automatikusan jár a munkatársak részére, hanem a munkakör ellátása minőségi paramétereinek, továbbá a munkateljesítmény mellett a munkavégzés jutalmazás szempontjából releváns körülményeinek értékelésén – teljesítményértékelésen – alapuló elismerési lehetőség. A jutalmazás célja a hatóság működése szempontjából az, hogy az általa felügyelt, mintegy 5 ezer milliárdos versenypiacon szokásos és a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget csökkentse. A versenyképes jutalmazás nélkülözhetetlen a speciális szakértelemmel rendelkező szakembergárdánk motiválásához, megtartásához, és így a közfeladatok magas szakmai színvonalú ellátásához. Fontos kiemelni, hogy az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi"

- válaszolták.