3p

Az MFB-nél már igényelhető az új nullaszázalékos, uniós forrású hitel.

Április 30-tól igényelhetőek a GINOP Plusz program részét képező KKV Technológia Plusz Hitelprogram fix 0 százalékos kamatozású, beruházási célú kölcsöne, melyre már meg is érkeztek az első hitelkérelmek – írja lapunknak is megküldött közleményében a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Az indulással az MFB Pont Plusz vállalati hálózat is megkezdi működését, amely kulcsszerepet tölt be a 2021-2027-es európai uniós finanszírozási ciklus forrásainak kihelyezésében.

A hitel többek közt elektromos járű beszerzésére is kérhető
A hitel többek közt elektromos járű beszerzésére is kérhető
Fotó: MTI / Varga György

A KKV Technológia Plusz Hitelprogramban (GINOP PLUSZ-1.4.3-24) – amely az előző ciklus népszerű KKV Technológia Hitelprogramjának a folytatása – legalább 5 főt foglalkoztató magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek részt. A kölcsöntermék legnagyobb előnye a végig fix 0 százalékos ügyleti kamat, amely nagymértékben hozzájárulhat a különböző beruházások megtérüléséhez, emellett nincs kezelési költség, tartási jutalék és előtörlesztési díj se. A hitel összege legalább 10, legfeljebb 100 millió forint lehet, a rendelkezésre tartási idő pedig a szerződés megkötésétől számított 6-18 hónap.

A kölcsön új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra fordítható, olyan tevékenységekre mint:

  • új tárgyi eszköz beszerzése;
  • immateriális javak beszerzése;
  • információs és kommunikációs technológiai eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése;
  • elektromos jármű beszerzése;
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése, új megújuló energiatermelő eszköz, például napelem beszerzése;
  • mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevétele;
  • képzés;
  • minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetése és fejlesztése.

Az európai uniós forrásokból megvalósuló program keretösszege 155,54 milliárd forint. A projektmegvalósítás helyszíne Budapesten kívül az egész ország területén lehet, ugyanakkor a keretösszeg 65 százalékából dedikáltan a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon bejegyzett székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező vállalkozások részesülhetnek.

„Bízunk benne, hogy az induló programmal tovább tudjuk ösztönözni a hazai vállalkozások technológiai és szervezeti megújítását, ezen keresztül pedig a termelékenység és a hozzáadott érték növelését”

– mondta Demkó-Szekeres Zsolt, az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A kölcsönkérelmek az MFB Pont Plusz vállalati hálózatban, az MBH Bank és a Gránit Bank összesen 156 kijelölt bankfiókjában nyújthatóak be országszerte az év végéig, 2024. december 30-ig.

Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását a www.palyazat.gov.hu és a www.mfb.hu oldalon érhetik el az érdeklődők.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!