2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy hét alatt közel harmadára csökkent a kórházi kezelésre covidos szoruló betegek száma.

Szokás szerint közölte az elmúlt hét napra vonatkozó koronavírus-statisztikákat a központi tájékoztató oldal. Az adatok az éppen aktuális járványhullám lassú levonulását mutatják, 13 571 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma, új fertőzöttből is kevesebbet diagnosztizáltak, mint az előző hétnapos periódusban, 4397 új esetet találtak ugyanis.

A legnagyobb változás azonban a kórházban ápolt betegek számában következett be, ugyanis a múlt szerdán közölt 1044 főhöz képest most csupán 386-an szorulnak kórházi kezelésre. A változás szerencsére nem az elhunytak számának megugrásához köthető, ugyanis az elmúlt hét napban a kormányzati statisztikák szerint 56 beteg halt meg a koronavírus következtében.

Nem tódultak az emberek oltást felvenni, az adatok szerint 6 420 813 a beoltottak száma, ez csupán 113-mal több, mint a múlt heti adat, de ennél azért többen döntöttek úgy, hogy beadatnak maguknak egy negyedik adagot is az elérhető vakcinák valamelyikéből, a negyedik oltásukat felvevők száma közel 3 ezer fővel lett magasabb.

A heti adatok mellett azt is a közvélemény tudomására hozta kormányzati tájékoztató oldal, hogy ez volt az utolsó ilyen közleményük, ugyanis január 1-jétől megszűnik a koronavirus.gov.hu portál, és ezentúl az MTI-n keresztül közlik majd a járvánnyal kapcsolatos hivatalos adatokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!