2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák eseményei röviden.

 • Románia kiterjesztette a tavaly májusban bevezetett, civil és katonai repülőkre egyaránt érvényes repülési korlátozást az ukrán határszakasz déli, dunai szakasza mentén - közölte csütörtökön a bukaresti védelmi minisztérium.
   
 • Tizennégy visszavert ukrán támadásról számolt be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.
   
 • Az amerikai kormány újabb szankciókat hozott helyi idő szerint csütörtökön orosz állampolgárok és üzleti érdekeltségek ellen jórészt az ukrajnai háborúval összefüggésben, és részben a Wagner-csoport afrikai tevékenysége miatt. Az elrendelt intézkedések 70 személy és szervezet esetében az orosz energiaszektor termelési és exportképességeit, az orosz fémipart, valamint a bányászati szektort érintik. A külügyminisztérium szankcióinak célpontjai között szerepel az orosz hírszerzés egy tisztje, valamint egy grúz-orosz állampolgárságú üzletember, aki az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal együttműködve "hamis társadalmi és politikai befolyást fejtett ki" Georgiában orosz érdekeket követve. Szintén szankcionáltak az orosz fegyvergyártásban és -javításban működő szervezeteket, és egy olyan személyt, aki segítséget nyújtott lőszerszállítások létrejöttében Észak-Koreából Oroszországba.

  Jövő héten újra Bidennel tárgyal Zelenszkij. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij
  Jövő héten újra Bidennel tárgyal Zelenszkij. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij

   
 • Ukrajna lerombolta Oroszország egyik legfejlettebb légvédelmi rendszerét a Krímben, írja a The Wall Street Journal.
   
 • A Pentagon felügyelete új csapatot hoz létre Ukrajnában az amerikai segélyek megfigyelésére.
   
 • A szlovák külügyminisztérium határozatot hozott az orosz nagykövetség egyik alkalmazottjának kiutasításáról a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény "durva megsértése" miatt.
   
 • Zelenszkij jövő héten az Egyesült Államokba utazik, hogy egy 24 milliárd dolláros katonai és humanitárius segélyről tárgyaljon.
   
 • Dél-Korea mély aggodalmának és sajnálatának adott hangot Kim Dzsongun és Putyin találkozója miatt.
   
 • Pénteken tárgyal Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Putyin Oroszországban.
   
 • Műholdfelvételek szerint bontják a Wagner-zsoldoscsoport fehéroroszországi bázisát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!