3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az Alapjogokért Központ is kiadott egy közleményt Brüsszel migrációval kapcsolatos döntésére reagálva.

Brüsszel az egyre brutálisabb orosz-ukrán háború idején is a migránsok Magyarországra erőltetésével van elfoglalva; az illegális migrációból legálisat csinálna - írta az Alapjogokért Központ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben. Miközben Európa hosszú idő óta a legnehezebb napjait éli, Brüsszel, hatalmával visszaélve, ismét kötelező migránskvótát vezetne be - figyelmeztetett az Alapjogokért Központ.

Hozzáfűzték: bár a magyar emberek a 2016-os népszavazáson egyértelművé tették, hogy nem fogadják el a kötelező kvótát és az áttelepítéseket, az unió belügyi tanácsa mégis a kötelező migráns-szétosztási mechanizmus megalkotásáról hozott döntést; bármiféle előtárgyalás nélkül, úgynevezett helyben kiosztott javaslatként, ismételten nem az "első biztonságos ország elvére" alapozva.

Magyarország 2015 óta már 650 milliárd forintot költött az európai határok védelmére, ebből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg - emelték ki. Úgy vélik, "ha a brüsszeli bürokraták valóban kezelni akarnák a migrációt, eszükbe sem jutna a tömeges illegális migráció okozta problémákat szétteríteni Európa-szerte".

Inkább segíteniük kellene.  Fotó: Pixabay
Inkább segíteniük kellene. Fotó: Pixabay

"Segíteniük kellene hazánk erőfeszítéseit, ehelyett azonban Brüsszel milliárdos büntetések kiszabását tervezi" - állapította meg az Alapjogokért Központ.

Hangsúlyozták: miközben Magyarország és Lengyelország mondvacsinált okokból nem kapja meg a neki járó forrásokat, addig Brüsszel migránsonként húszezer euróra kívánja büntetni azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a migránsok szétosztását.

Összehasonlításképp megjegyezték, Brüsszel Magyarországnak és a lengyeleknek is csupán kétszáz eurónyi segítséget nyújt egy ukrán menekült ellátásáért cserébe.

"Brüsszel a háború leple alatt, lopakodó jogalkotással ismét azt a szétosztási mechanizmust erőlteti, amely 2015 óta már sokszor elbukott" - írták. Álláspontjuk szerint "a jelenlegi nehéz időkben az uniós vezetőknek az európai emberek érdekeiért kellene küzdenie, minden erővel azon kellene dolgozniuk, hogy a háborús felek között tűzszünetet érjenek el, hogy béketárgyalások indulhassanak".

Brüsszel ehelyett "különféle ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja saját magát", és azokat a tagállamokat támadja, amelyek elutasítják a háború kiterjesztését, amelyek megvédenék a gyermekeket és az illegális migrációtól a határaikat és a népeiket - fogalmaztak.

Megjegyezték: a veszélyes brüsszeli terv, amely a kötelező elosztási mechanizmuson keresztül kívánja szétteríteni a bevándorlókat Európában, "újabb brüsszeli meghívólevél és bátorítás minden útnak indulni akaró migráns felé: gyertek bátran, Európában mindenkinek jut hely!"

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!